"Ол-стар" као некада! Лебронов тим бољи од Каријевог

Тим капитена Леброна Џејмса савладао је селекцију чији је капитен Стеф Кари са 148:145 у 67. мечу свих звезда НБА лиге. Након дуго година, на "Ол-стар" утакмици виђена је неизвесност, велика борба и чак, веровали или не, одбрана.

Прави спектакл виђен је у препуном "Стејплс центру" у Лос Анђелесу, где су снаге одмерила двадесет четворица одабраних индивидуалаца.

За најкориснијег играча проглашен је капитен победничког тима Леброн Џејмс, који је за 31 минут на терену постигао 29 поена, ухватио десет скокова и имао осам асистенција уз шут из игре од 70 одсто (12/17). Џејмсу је ово био 14. узастопни наступ на мечу свих звезда, чиме је постао рекордер НБА лиге.

Навијачи и љубитељи кошарке широм света први пут су гледали "Ол-стар" меч у новом формату, са капитенима и без класичне поделе на "Исток" и "Запад" и готово је сигурно да су сви презадовољни тиме шта је нови формат донео.

Осим што је интересантно било видети кога ће капитени одабрати за своје саиграче, "Ол стар" меч је након, може се рећи, дугог низа година напокон враћен на своје место. Играло се уз стандардни спектакл који потезима донесе звезде лиге, али у знатно компетитивнијем ритму, са видно бољим одбранама, фауловима и неизвесности до последњих момената меча.

Иако је тим Стефа Карија био у константном вођству, Леброн и његови изабраници се нису предавали и упорно остајали у мечу.

Каријев тим је имао 13 поена предности на шест минута до краја меча, али су противници предвођени Дурентом, Џорџом, Ирвингом и Џејмсом успели да надокнаде заостатак и у задњем минуту са четири везана поена као и две везане одбране упишу победу у 67. мечу свих звезда НБА лиге. 

Уз Леброна, који је понео титулу МВП-а, у победничкој екипи истакли су се Дурент са 19 и Џорџ са 16 поена, Драмонд и Бил су постигли по 14, Ирвинг је имао поен мање, док су по 11 поена забележили Вестбрук и Волкер.

У противничком тиму најрасположенији били су Дерозан и Лилард са 21 поеном, Ембид је постигао 19, Таунс 17, а Антетокумпо 16 поена.

Победнички тим Леброна Џејмса освојио је 350.000 дилара, а поражени, Каријев, 150.000 долара, а сав новац иде у хуманитарне сврхе.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 19. октобар 2024.
13° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи