Звезда славила против Цибоне у Загребу

Кошаркаши Црвене звезде савладали су у Загребу екипу Цибоне 93:87 (35:18, 22:24, 22:21, 14:24) у мечу 11. кола АБА лиге, и забележили шести узастопни тријумф у регионалном такмичењу.

Црвено-бели овом победом задржали другу позицију на табели Јадранске лиге иза Будућности уз учинак од девет победа и два пораза, док је Цибона претпоследња са скором 4/7.

Звезда је највећи део посла завршила већ у првој четвртини, када је "затрпала" кош Загрепчана, а потом рутински одржавала предност до краја. 

Најефикаснији у редовима Звезде био је Џејмс Фелдин са 23 поена. Тејлор Рочести је уписао 19 поена уз 6 асистенција, док је Милко Бјелица постигао 14 поена, 7 скокова и 4 асистенције.

Код домаћина најрасположенији је био Лука Жорић са 20 поена. Двоцифрени су били још и Новачић са 17 и Уљаревић са 11 поена.

У наредном колу АБА лиге Звезда гостује Морнару из Бара у недељу, а пре тога ће већ у петак у Евролиги гостовати у Валенсији.

ЦИБОНА: Билиновац 7, Уљаревић 11, Ратковица, Жорић 20, Ћорић, Мелвин 7, Гилберт, Новачић 17, Бошњак 6, Розић 8, Госпић 2, Томас 9.

ЗВЕЗДА: Радичевић, Дангубић 3, Давидовац 4, Лазић 3, Антић 6, Добрић 7, Фелдин 23 (тројке 6/10), Јанковић 3, Рочести 19 (тројке 3/4), Лесор 11, Јовановић, Бјелица 14.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 20. јун 2024.
33° C

Коментари

Nena
Мамурлук – како преживети дан после
Cigarete
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Decija evrovizija
Дечја песма Евровизије
ablacija
Шта је превенција за изненадне болести
Gdjj
Комшије