Читај ми!

Серхио Родригез завршио играчку каријеру

Чувени трофејни шпански кошаркаш Серхио "Ћаћо" Родригез објавио је да завршава играчку каријеру.

Плодоносна каријера једног од најбољих европских плејмејкера у 21. веку је окончана, а Родригез је ту одлуку објавио на друштвеним мрежама.

"Дошао је тај дан. После 20 година кошаркашке каријере, желео бих да поделим са свима животну одлуку – дошло је време да ставим тачку на играчку каријеру. Осећам да је ова сезона, у којој смо освојили АЦБ лигу, Куп и Суперкуп, савршен тренутак да се опростимо. Увек сам сањао да се повучем, да будем физички спреман и победим у опроштајном мечу, а живот ми је понудио овај поклон“, поручио је Родригез.

Популарни Ћаћо професионалну каријеру је почео у Естудијантесу одакле је отишао у НБА као 27. пик на драфту 2006. Први мандат у НБА лиги провео је у дресу Портланд трејлблејзерса, Сакраменто кингса и Њујорк никса.

У Европу се вратио 2010. и обукао дрес Реала. МВП Евролиге постао је 2014, а догодине је освојио први трофеј најјачег континенталног такмичења. Следи краткорочан повратак у НБА у дресу Филаделфије.

Стари континент, у клупској конкуренцији, други пут је покорио 2019. у дресу московског ЦСКА, играо је три сезоне за Олимпију Милано, па је трећу титулу освојио са Мадриђанима прошле године.

Кад је реч о учинку за Црвену фурију, освојио је две олимпијске медаље – сребро у Лондону 2012. и бронзу у Рију четири године после. Учествовао је у освајању Светског првенства у Јапану 2006, а првак Европе постао је 2015. у Француској.

четвртак, 20. јун 2024.
29° C

Коментари

Nena
Мамурлук – како преживети дан после
Cigarete
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Decija evrovizija
Дечја песма Евровизије
ablacija
Шта је превенција за изненадне болести
Gdjj
Комшије