БЕЛ - РУМ 2:0 (крај)
ГРУ - ЧЕШ 1:1 (крај)
ТУР - ПОР 0:3 (крај)
Читај ми!

Када је селектор био лидер, капитен и љут што не игра од старта: Бата Вујке, није у реду

Пошто је селектор Србије Драган Стојковић Пикси сазнао да је Душан Тадић незадовољан због уласка са клупе у поразу од Енглеске одбрусио је: "То никако није добро". Тензије су спласле, капитен репрезентације се извинио саиграчима, а Србију ускоро очекује борба са Словенцима за прве бодове у групи Ц на ЕП. Баш против "змајечки", пре 24 године, у чувеном ремију 3:3, и Пикси је био љут што као капитен и ветеран није почео утакмицу. Тадашњем шефу струке Вујадину Бошкову уочи сусрета са Словенцима поручио је: Бата Вујке, није у реду да се тако понашате према мени. Нисам почетник".

Први сусрет Словеније и Србије, бивших цимера у Југославији, уједно је био и најзанимљивији. Одигран је 2000. године, управо на Европском првенству, у Белгији и Холандији, а окончан резултатом 3:3. 

Поприште дешавања било је у Шарлои, у првом колу групе Ц, у утакмици која је за "плаве" после сат времена вођства Словенаца од три гола разлике и играчем мање изгледала попут пута до пакла.

Један од учесника повратка био је и садашњи селектор "орлова" Драган Стојковић Пикси, иако је меч почео са клупе, због чега је био љут на тадашњег шефа струке Вујадина Бошкова. 

Пикси је као капитен и репрезентативни ветеран у 36. години сматрао да заслужује место на терену, баш као и садашњи капитен Душан Тадић у недавном поразу од Енглеске, након што је са навршених 35 година заменио Александра Митровића у 61. минуту.

"Бата Вујке (Вујадин Бошков), уз дужно поштовање Вашим годинама и Вашој каријери, не могу да дозволим да се овако понашате према мени. Нисам почетник у репрезентацији. Говорим из угла играча који је при крају каријере, има своје име и презиме и репутацију у свету фудбала. Мислим да нисам заслужио овакав однос и одсуство поштовања с Ваше стране", рекако је Стојковић селектору, што је описано у његовој биографији "Пикси – све за десет", аутора Небојше Петровића. 

Бошков му је одговорио да је чуо како га је Пикси вређао и критиковао у холандским медијима, што је капитен репрезентације негирао и већ је, како је тврдио, планирао да напусти камп због неадекватног третмана код селектора. 

"Ја слажем ствари у кофер, а играчи их враћају у ормар", описао је ситуацију Пикси у својој биографији и нагласио да је био уверен како је Бошков изразито против њега, али да му је селектор 13. јуна у свлачионици поручио да ће увече, ипак, почети против "змајчеки".

"Узео сам сунђер и обрисао (своје) име. Схватио је да сам озбиљан. Ставио је Декија Станковића и после пола сата извршио измену, што је била грешка. Требало је да сачека полувреме, из поштовања према младом играчу", говорио је Стојковић.

Дејан Станковић је касније причао како је "све на том мечу било чудно", па и његова улога у стартних 11: "Ја почињем, а Пикси на клупи – мислим се, каква је ово аномалија."

Душан Тадић: Тешко ми је пало, најбољи сам играч

Садашњи капитен је након меча са Енглеском изјавио да му је тешко пало што је био на клупи, јер је најбољи играч екипе.

Селектор је одговорио "није добро ако је Тадић тако причао", као и да је одлука била чисто тактичка. 

Тадић се накнадно извинио саиграчима и селектору на непромишљеној реакцији, а Пикси је најавио да ће везиста Фенербахчеа бити у првој постави против Словенаца.

недеља, 23. јун 2024.
21° C

Коментари

koga je stid od lepote
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo!
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Лепше Боље Паметније
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Negovanje antivrednosti
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Svaka čast
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару