Пред меч Србија – Летонија, са лица места

Данас је почело првенство Европе за кошаркаше. Наша репрезентација своју прву утакмицу игра у петак, а противник је репрезентација Летоније. Из Истанбула извештава Слободан Шаренац.

У досадашњим мечевима, Србија против Летоније води са 2:0 у победама. Истог дана, првог септембра, када ће на овом првенству бити одиграна и нова утакмица ова два тима, али пре шест година у Литванији, наша селекција је победила са 92:77.

Седам дана, али и две године касније, у Словенији, српска репрезентација је опет била успешнија – 80:71.

Интересантно да су из тадашње екипе, коју је предводио селектор Душан Ивковић, данас у дресу Србије само тројица кошаркаша – Богдан Богдановић, Владимир Штимац и Василије Мицић.

"Чека нас озбиљна утакмица, озбиљан противник који је у полету, у сјајној хемији, који већ трећу или четврту сезону играју са истим тренером. На прошлом првенству били су са истом овом екипом. Имају феноменалне болхендлере и шутере изванредне, једна добра атлетска екипа", рекао је селектор Ђорђевић.

И Летонци су од тада прилично изменили састав, тако да сада наде полажу, пре свих, у младу НБА звезду Кристапса Порзингиса, али и ветеране Јаниса Блумса и Кристапса Јаниченокса, као и браћу Бертанс, од којих млађи Давис добро познаје наше кошаркаше.

"Нећу ја да причам са њима док не завршим утакмицу. Нећу да причам ни са Богданом, са којим сам одличан другар. Само да одиграмо, па после можемо да идемо на кафу", рекао је Давис Бертанс.

"Биће тешка утакмица. Србија је врло чврст противник. Имао сам неколико српских саиграча раније и знам какву кошарку играју. Знам какав је стил српске кошаркашке школе. Њихова кошарка је једна од најбољих на свету. Сутрашња утакмица ће бити чврста, а ми смо спремни за то", рекао је Кристапс Порзингис.

Летонија је једна од ретких селекција која није имала већих проблема са повредама или отказима играча, већ можда са неким одлукама и изборима дугогодишњег селектора Аинарса Багацкиса.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 29. септембар 2024.
13° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи