Читај ми!

Морнар намучио Звезду, црвено-бели уписали први тријумф у АБА лиги

Кошаркаши Црвене звезде уписали су први овосезонски тријумф у АБА лиги. Црвено-бели су у Београду победили барски Морнар резултатом 91:72, по четвртинама 22:14, 23:27, 22:17, 24:14.

Морнар намучио Звезду, црвено-бели уписали први тријумф у АБА лиги Морнар намучио Звезду, црвено-бели уписали први тријумф у АБА лиги

Звезда је готово од почетка утакмице имала предност над Морнаром, који после уводних поена није успео да дође до изједначења, односно преокрета. Ипак, утисак је да је црногорска екипа током прве три четвртине пружуила достојан отпор шампиону регионалног кошаркашког такмичења.

Црвено-бели су у првој деоници лако стекли двоцифрену предност, али су на прву паузу између четвртина отишли с предношћу од осам поена - 22:14. У другој четвртини, Морнар је заиграо организованије у дефанзиви и успео у неколико наврата да дође на два поена заостатка. На крају друге четвртине, Звезда је имала четири поена предности - 45:41.

Притисак и покушаји Морнара да дође до резултатског егала настављени су у трећој четвртини. Ипак, домаћи тим је у Београдској арени увек имао решења за чврсту одбрану гостију. Црвено-бели су трећу деоницу окончали с предношћу од девет поена 67:58. 

Звезда је на почетку последње деонице успела да сломи отпор ривала и направила је двоцифрену предност 69:58, након чега је одржавала разлику у поенима.

На крају, посматрајући резултат, Звезда је уписала убедљиву победу над Морнаром и успешно реализовала премијеру пред домаћом публиком. 

Најефикаснији у редовима Звезде били су Рокас Гедрајтис са 19 и Мајк Даум са 18 поена. У тиму Морнара најрасположенији био је Бренден Џенкинс који је уписао чак 27 поена.

Звезду очекује први меч у Евролиги, против Париза 4. октобра, а у наредном колу АБА лиге, црвено-бели ће играти против Сплита. Морнар ће дочекати Цедевита Олимпију.

Распоред и резултати другог кола АБА лиге:

Среда: 
Задар - Игокеа 76:79

Субота: 
Црвена звезда - Морнар 91:72
Будућност - Сплит

Недеља:
Мега - ФМП 
Цедевита Олимпија - Дубаи
Спартак - Партизан

Понедељак:
Борац - Крка

Уторак: 
Цибона - Студентски центар

субота, 28. септембар 2024.
17° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи