Марјановић: Потребно нам је европско злато

Бобан Марјановић, у разговору са новинаром портала „Јурохупс", говорио је о високим – заправо највишим – амбицијама Србије на предстојећем Евробаскету.

Центар Детроит пистонса је одиграо импресиван меч против Италије на Акрополис купу, када је сакупио 22 поена и осам скокова. Играчи Етореа Месине фаулирали су га чак девет пута.

„У једној утакмици сам се истакао ја, у другој ће неко други. Ми смо такав тим. То зависи од противника, од саме утакмице. То је добро", рекао је Марјановић.

С обзиром на бројне отказе у тиму Србије, међу којима је и онај Николе Јокића, јасно је да ће улога Марјановића бити веома велика. Међутим, како је сам нагласио, некадашњи играч Црвене звезде себе види као неког ко ће помоћи саиграчима да се истакну, ко ће комплеметирати њихове карактеристике и тако помоћи националном тиму наше земље да игра на високом нивоу.

„Ако је неко лидер тима, онда је то Богдан Богдановић. Он је дуже у тиму. Ја сам ту да помогнем."

Иако без великог броја значајних играча – Стефана Марковића, Марка Симоновића, Николе Јокића, Милоша Теодосића – уз неизвестан допринос Немање Недовића, Србија игра јако добро у припремном периоду. На другој страни, Марјановић је у тиму након шест година на једном великом такмичењу.

„Осећам се добро у својој кожи. Надам се да су се сви навикли на мене", рекао је уз осмех.

Србија је вицешампион света из 2014. године и освајач је истог одличја на Олимпијским играма 2016. године. Али жеља је, а у складу са традицијом коју овај спорт има у нашој земљи и нека врста обавезе, борба за златну медаљу.

„Покушаћемо да освојимо злато. Биће тешко, наравно, али ћемо се трудити јер је то једино што желимо. Није лако, али златно нам је потребно", закључио је Марјановић.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 29. септембар 2024.
15° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи