Фиба бира најбољу кошаркашицу, гласајте за Соњу Петровић

Светска кошаркашка федерација (Фиба) покренула је избор најбоље играчице Евролиге модерне ере такмичења, од 1996. године до данас, а међу њима се нашла и репрезентативка Србије Соња Петровић.

Фибини експерти за женску кошарку номиновали су 32 најбоље играчице Евролиге и позвали све да гласањем изаберу најбољу међу најбољима, саопштио је Кошаркашки савез Србије.

Парови шеснестине финала су одређени према квалитету и позицијама на којима играчице играју. За пролазак у осмину финала Соња Петровић ће имати за супарницу Италијанку Лауру Маки.

Избор ће трајати до половине септембра и завршиће се пре него што почне такмичење Евролиге за сезону 2017/18.

Чињеница да од 32 играчице трећину чине Американке чини ово признање значајним не само Соњи Петровић, већ и женској кошарци у Србије у целини, наводи КСС.

Соња Петровић је, подсећа КСС, за десет сезона Евролиге остварила право наступа на сваком завршном турниру са освајањем неколико медаља.

Гласање за рунду од 32 играчице је отворено са по једним паром из кога ће моћи да се гласа сваког другог дана до 10. августа.

Гласање ће бити могуће на Фејсбук, Твитер и Инстаграм профилу Фибе, почев од среде са Дианом Таураси у дуелу против Анете Јекабсоне.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 20. октобар 2024.
11° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи