Теодосић: Спреман сам за НБА

Милош Теодосић је потписао уговор са Лос Анђелес клиперсима, а у свом блогу на сајту Јурохупс објаснио је зашто је отишао у НБА лигу и одабрао баш Клиперсе и изразио велику захвалност ЦСКА.

Теодосић је навео да је одлука о одласку у НБА донета у право време, одабран је прави клуб и да је срећан због тога.

"Поздрав свима! Током сезоне, обећао сам да ћу дати све од себе за ЦСКА, а да ћу потом потписати уговор са неком екипом у НБА. Донео сам одлуку, и мислим да сам добро урадио и то у право време, јер се осећам спремним за надметање, како ментално тако и физички. Мој нови тим су Лос Анђелес клиперси и веома сам срећан због тога. Учинићу све што је у мојој моћи да оправдам очекивања људи који су ме изабрали и који верују у мене. Рекао сам и раније да је приликом потписивања уговора за НБА екипу најважнији критеријум улога коју ћу добити, као и то да људи који управљају тимом имају визију и план за мене. Да знају ко сам ја, шта су моје предности, моје мане и да знају шта је потребно да би ме мотивисали сто посто. Од првог тренутка када су кренули преговори са Клиперсима, знао сам да ће тамо бити мој нови дом. Учинили су да ми буде веома пријатно, убедили ме да верују у мене и да је најбитније то да ћу овде имати времена, прилику да се прилагодим, као и улогу како бих пружио максимум у НБА лиги.

Тео је захвалио стручном штабу Клиперса и нагласио да није забринут за своју будућност у најјачој лиги света.

"Желим да захвалим тренеру Доку Риверсу, генералном менаџеру Дејву Волу и потпредседнику кошаркашких операција Лоренсу Френку. Радујем се предстојећој сезони и мојој улози у њој. Они који ме познају знају да нисам забринут, да не осећам притисак, јер све што треба да радим јесте да будем оно што јесам. Да се усредсредим на кошарку, на рад, да разумем тачно шта тренери желе од мене и да све то покажем и остварим на терену. Много утакмица је током сезоне, али прошла година у Евролиги у комбинацији са задужењима у ВТБ лиги била је савршено прилагођавање за мене и за мој наредни корак у каријери. Спреман сам да пружим максимум и моје размишљање и менталитет се неће променити. Желим да побеђујем, да се надмећем за титуле и чиним саиграче бољим. Имамо веома добар 'материјал' за тако нешто и драго ми је што ћу имати саиграче попут Блејка Грифина и Деандреа Џордана на својој страни. Убеђен сам да ћемо на терену изводити одличне потезе, одлично се разумети и сарађивати, што ће навијачи Клиперса обожавати."

Нови кошаркаш Клиперса истакао је да је приликом потписивања за тим из Лос Анђелеса узео у обзир и боје клуба, које подсећају на боје националног тима.

"Осећам се веома добро зато што сам потписао, преговори нису дуго трајали и дошли смо до споразума веома брзо. Можда су томе допринеле и боје новог клуба, које су исте као боје мог националног тима, што је знак да ћу се овде осећати као код куће и имати каријеру какву сам сањао у НБА."

Велику захвалност Тео је изразио према својим бившим тимовима, а поготово ЦСКА.

"Желим да се захвалим, из дубине душе, свим тимовима за које сам наступао у каријери. Сви су помогли да постанем играч какав сам данас. ЦСКА заслужује ипак највећу захвалност. Играо сам за тај клуб шест година, имали смо прелепе али и претешке моменте. Освојили смо прегршт титула, али је било и тужних тренутака. Они су ме увек подржавали, увек били на мојој страни и то нећу заборавити. Лично бих желео да захвалим Андреју Валутину, свим тренерима, а пре свега Димитрису Итудису и мом агенту Нику Лоцосу, који је за мене толико тога урадио за све ове године наше сарадње."

Милош је изјавио да сада размишља искључиво о репрезентацији и наредном Европском првенству.

"Пре него што отпутујем у Лос Анђелес, размишљам само о националном тиму. Постигли смо толико тога у последњих осам година, победили готово сваки тим осим Америке на Светским првенствима и Олимпијским играма, али ова генерација има један неиспуњени циљ – златну медаљу. Дугујем толико тога српском националном тиму. Верујем да сам, из мог угла гледано, толико допринео и подарио радости, али посао није готов, имамо још много тога да остваримо, почевши од Евробаскета, који је мој следећи циљ и прва мисао."

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 20. октобар 2024.
9° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи