Изједначења Бостона и Јуте

У синоћном наставку прве рунде плеј-офа у НБА лиги Бостон и Јута успели су да савладају ривале и домогну се изједначења од 2:2. Кошаркаши Бостона изненадили су Чикаго на гостовању са 104:95, а Јута је на свом терену била боља од ЛА клиперса са 105:98.

Бостон се брзо опоравио од два стартна пораза у Масачусетсу и породичне трагедије свог најбољег играча Ајзее Томаса и у оба меча у Чикагу максимално искористио изостанак Ражона Ронда.

Већ у раној фази утакмице стекли су двоцифрену предност, коју су "Булси" тек средином треће деонице након серије 12:0 успели да сустигну, али је Бостон брзо одговорио истом мером и на крају дошао до битног тријумфа.

Управо је Томас са 33 поена и седам асистенција предводио Бостон до победе, а испратили су га Џералд Грин са 18 поена и Ал Хорфорд са "дабл-дабл" учинком од 15 поена и 12 скокова.

Најефикаснији у екипи Чикага био је Џими Батлер са 33 поена, док су Никола Миротић и Ајзеа Кенан постигли по 13.

Наредни меч играће се за три дана у Бостону.

Јута је успела да искористи домаћи терен и за разлику од прве утакмице дође до победе, иако је због тровања Гордон Хејворд провео на паркету само девет минута.

Утакмица између четвртог и петог тима Западне конференције била је изузетно изједначена од самог старта, екипе су се смењивале у вођству, а највећа предност износила је осам поена.

Средином последње деонице ЛА клиперси су имали пет поена предности, али је Јута ношена Џоом Џонсоном и Џоом Инглсом серијом од 15:4 стигла до преокрета и вођства од 102:94, коју тим из Калифорније није успео да сустигне до краја сусрета.

Клупа Јуте била је најзаслужнија за тријумф, а најефикаснији био је управо Џонсон са 28 поена, док је Родни Худ додао 18, а Дерик Фејворс убацио је 17.

С друге стране, у тиму Лос Анђелес клиперса истакао се Крис Пол са 27 поена, а два мање постигао је Џамал Кравфорд.

Наредни меч играће се за два дана у Лос Анђелесу.

Раније синоћ шампион Кливленд је са 106:102 у гостима победио Индијану и тако се пласирао у полуфинале Источне конференције, док је Хјустон на гостовању против Оклахоме са 106:102 стигао до вођства од 3:1.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 18. јул 2024.
30° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару