Велика победа Хјустона у Оклахоми

Кошаркаши Хјустон рокетса савладали су као гости екипу Оклахоме сити тандера са 113:109 у четвртој утакмици прве рунде плеј-офа западне конференције. Хјустон је повео са 3:1 и прву меч лопту имаће на свом терену.

Најефикаснији у битној победи Хјустона био је Нене са 28 поена, без промашаја из игре и десет ухваћених лопти.

Значајан допринос имали су Вилијамс и Гордон са по 18 постигнутих поена, док је Џејмс Харден одиграо нешто лошију утакмицу у којој је постигао 16 поена уз проценат шута из игре од 31 одсто. 

Најрасположенији у редовима Оклахоме био је Расел Вестбрук са још једном феноменалном партијом у којој је забележио нови трипл-дабл са 35 поена, 14 ухваћених лопти и 14 асистенција.

Помоћ је имао у Адамсу са 18 и Оладипу са 15 постигнутих поена. 

Оба тима ушла су веома опрезно у меч, знајући да је овај меч може бити од пресудне важности.


Оклахома је ипак након почетног одмеравања снага, појачала темпо и на крилима Вестбрука успела да дође до мање али значајне предности.

Након прве две четвртине у којој су обе екипе биле веома нападачки расположене и постигле 58, односно 54 поена, друго полувреме донело је много организованијих одбрана на обе стране.

Није било лаких поена у транзицији, оба тима су одлично ротирала у одбрани и прекидала ритам противника кад год би имали прилику.

Резултат тога јесу само по 19 постигнутих поена на обе стране.

Занимљиво је да већи део треће и почетком четврте четвртине, Џејмс Харден није забележио ниједан поен.

Велики терет за Хјустон, како у првом полувремену, тако и у том периоду преузео је Бразилац Нене уз помоћ Вилијамса и Аризе.

Последња деоница донела је и највећу драму на мечу.

Хјустон је и без Хардена успео да дође до тада највеће предности на мечу од четири поена али је Вестбрук, из поседа у посед успевао да врати Оклахому у живот.

Ипак велика рана Оклахоме била су слободна бацања Робертсона, Харденовог примарног чувара, који није успева изнова и изнова да их реализује.

Када се помислило да ће Хјустон однети победу након пет поена предности у самој завршници меча, Адамс је намерно промашио друго слободно бацање, ухватио скок и додао лопту до Вестбрука који је постигао невероватну тројку и смањио дефицит Оклахоме на само поен предности. 

Велику грешку и практично поклон противнику дали су Тандерси који су закаснили са фаулирањем играча Хјустона, а онда то урадили на Ненеу који је погодио уз фаул и решио питање победника на мечу.   

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 18. јул 2024.
32° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару