Рекорд Вестбрука у поразу, победе "ратника" и Вашингтона

Иако је Расел Вестбрук синоћ одиграо једну од најбољих партија, са чак 51 постигнутим поеном, његова Оклахома је на гостовању претрпела и други пораз од Хјустона (115:111) у првој рунди плеј-офа. До друге победе на домаћем терену дошли су и Голден стеjт у дуелу са Портландом (110:81) и Вашингтон, који је надиграо Атланту (109:101).

Оклахома, предвођена расположеним Раселом Вестбруком, жестоко је ушла у други дуел са Хјустоном и одмах убедљиво повела, па се чинило да ће доћи до изједначења.

У тиму Хјустона, Харден, Гордон и Вилијамс жестоко су се супротстављали налетима Вестбрука, који је утакмицу завршио са троструким двоцифреним учинком, убацивши 51 поен уз 13 асистенција и 10 скокова. Тек у финишу утакмице Хјустон, захваљујући тимској игри, успева да сустигне разлику и начини резултатски преокрет за победу и вођство од 2:0.

Управо у том финишу Харден и Гордон постижу кључне тројке и поене за коначних 115:111, а утакмицу су завршили са 35 односно 22 поена. Пратили су их Вилијамс са 21 и Беверли са 15 поена.

У друге две утакмице је било знатно мање неизвесности, иако је Атланта као гост у Вашингтону у неколико наврата током утакмице успевала да преузме вођство.

Домаћини су ипак у финишу успели да задрже концентрацију и, пре свега захваљујући Џону Волу, дођу до друге победе – 109:101.

Вол је био и најефикаснији играч утакмице са 32 поена, а Бредли Бел му је био тимска конкуренција по ефикасности са 31 поеном.

У тиму Атланте најефикаснији је дио Пол Милсап са 27 поена, а пратили су га Шредер са 23 и Хардавеј са 19.

Најмање неизвесности је било у дуелу Голден стејта и Портланда, где су "ратници" декласирали госте са 110:81.

"Ратници" су потврдили доминацију у Западној конференцији новим тријумфом и без Кевина Дурента у својим редовима.

Тим је опет предводио Стеф Кари, који је са 19 поена био најефикаснији у победничком тиму, док је Клеј Томпсон постигао 16, а један мање убацио је Џавал Макги.

С друге стране у тиму Портланда истакао се Маурис Харклес са 15 поена, док је 12 постигао Демијен Лилард.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 18. јул 2024.
27° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару