Цедевита у финалу Јадранске лиге

Кошаркаши Цедевите савладали су екипу Партизана са 87:78 у одлучујућој утакмици првог полуфинала Јадранске лиге. Име другог финалисте сазнаће се у уторак, када се састају Црвена звезда и подгоричка Будућност.

Цедевита се други пут у последње три године пласирала у финале Регионалне лиге.

Загрепчани су меч одиграли без свог најбољег стрелца Рајана Боутрајта, који се повредио већ у првом нападу. Домаћи тим је у другом полувремену остао и без Марка Араповића, али је и поред тога водио све време, користивши своју предност у рекету.

Партизан је у другој четвртини успео да успостави равнотежу и да приђе, али га је зауставио 17-годишњи Џанан Муса, који је први пут заиграо у овој серији и успео је да за осам минута постигне 14 поена.

Цедевита је на полувреме отишла сa 11 поена предности – 47:36.

Домаћи тим је у другом полувремену одржавао толику предност, али се Партизан држао у игри и у последњој четвртини је успео да приђе на три поена разлике – 73:70.

Гости су тада промашили шест узастопних напада, док је Цедевита успела да постигне још пет поена и два минута пре краја да поведе са 78:70. 

Партизан је покушавао до краја меча да постигне брзе поене, али је Цедевита мирно сачувала предност.

Тим из Загреба предводили су Џанан Муса и Миро Билан са по 16 постигнутих поена, 14 је додао Бабић, а осам је имао Шурна.

Најрасположенији у редовима Партизана били су Хечер са 16 и Луковић са 13 постигнутих поена, а Маринковић и Андрић додали су по 10.  

Овако је протекао меч:

20.39 Крај меча. Победом од 87:78, Цедевита иде у финале Јадранске лиге.

20.14 Завршена је трећа деоница, Цедевита води са 69:63. Домаћин одржава предност, док Партизан покушава да се шутем за три поена врати у игру. 

19.40 Завршено је прво полувреме. Цедевита води са 47:36. Домаћин и без најбољег играча Боатрајта успева да контролише игру и резултат, Цедевиту предводи расположени тинејџер Муса са 14, као и Билан са десет постигнутих поена, док је најефикаснији у редовима Партизана Гордон са осам поена. 

19.20 – Крај прве четвртине. Цедевита води са 20:14. 

19.00Почео је меч у Загребу.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 17. јул 2024.
36° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару