Читај ми!

Њу Орлеанс зауставио Јокића, Портланд не посустаје

На крилима Ентонија Дејвиса, Пеликанси савладали Денвер 115:90. Никола Јокић убацио осам поена, уз 13 скокова. Портланд је савладао Лејкерсе са 81:97 и тако од Денвера преузео осму позицију на табели.

Протекла ноћ НБА кошарке почела је жестоким окршајем Хјустона и Оклахоме. Домаћини убедљиво добили са 137:125, одржавајући током утакмице предност коју су изборили на почетку меча.

Предводио их је невероватно прецизни Лу Вилијамс, који је убацио чак седам од осам покушаја за тројку и утакмицу завршио као најефикаснији играч тима са 31 поеном.

Пратили су га Ерик Гордон и Тревор Ариза са по 24 поена, док је Џејмс Харден, који је са Раселом Вестбруком главни конкурент за титулу најкориснијег играча сезоне у НБА лиги, убацио 22 уз 12 асистенција и пет скокова.

Ако му је за утеху, у том дуелу Вестбрук је однео победу јер је, са 39 поена, 13 асистенција и 11 скокова, остварио нови троструки двоцифрен учинак и био најефикаснији играч утакмице.

У Лос Анђелесу су одигране две утакмице, али је у обе домаћа публика остала разочарана.

Прво је Сакраменто у драматичној завршници изненадио Клиперсе и однео победу са 98:97 кошем Вили Коли-Стајна, секунду пре краја. Домаћини су водили са 97:93 пред последња два минута меча, а онда Ленгстон Головеј тројком враћа госте у меч, да би у финишу Вили Коли-Стајн постао играч одлуке.

У последњој утакмици вечери, Портланд је савладао Лејкерсе са 81:97 и преузео осму позицију на табели од Денвера, који је убедљиво поражен од Њу Орлеанса са 115:90.

Српски интернационалац Никола Јокић није био на нивоу из већег дела сезоне, јер је за 18 минута на паркету постигао "само" 8 поена, уз 13 скокова и 2 асистенције, уз три неуспела покушаја за три поена.

Њу Орлеанс је предводио Ентони Дејвис, који је меч завршио са 31 поеном, уз 15 ухваћених лопти и 3 асистенције.

После пораза Денвера, обе екипе на табели Запада имају скор 35-38, али је Портланд у предности јер има бољи међусобни скор.

У ноћи између уторка и среде Денвер и Портланд ће се срести у утакмици која би могла директно да утиче на то ко ће у доигравање, уколико на крају сезоне буду имали исти учинак.

У осталим мечевима Шарлот је са 120:106 победио Феникс, Бруклин је са 107:92 био бољи од Атланте, Индијана је са 107:94 победила Филаделфију, док је Голден Стејт са 106:94 тријумфовао против Мемфиса. 

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 17. јул 2024.
37° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару