Митровић: Спремни смо за реванш

Капитен кошаркаша Црвене звезде Лука Митровић рекао је да је његов тим спреман за реванш меч полуфинала плеј-офа Јадранске лиге против Будућности, као и да екипа жели да што пре заврши серију.

Звезда је у првом мечу сигурно победила и ако буде славила у Подгорици, обезбедиће пласман у финале такмичења.

Црвено-бели су у паузи између два дуела одиграли две евролигашке утакмице: код куће су после продужетка поражени од Олимпијакоса, а потом и од Барселоне у гостима.

"Испунили смо први циљ и победили смо у првом мечу, што нам је било изузетно важно за почетак плеј-офа. Ми смо од тог прошлог сусрета одиграли два евролигашка меча, док су они имали више од седам дана да се спреме за наредну утакмицу. Сигурно ће је дочекати спремни и мотивисани да врате серију у Београд. Наш циљ је јасан - желимо да одиграмо добар меч, забележимо победу и себи бар мало лакшамо распоред", рекао је Митровић за сајт лиге.

Звезда је лигашки део такмичења завршила утакмицом против Будућности, а онда је после ње играла и у плеј-офу.

Ово ће црвено-белима бити четврти меч у девет дана.

"Имамо изузетно необичан распоред, нешто са чиме нисмо имали прилике да се сусрећемо претходних година. Нажалост, та недеља са две евролигашке утакмице нам је запала баш у овом тренутку, али већ смо били у сличним ситуацијама у овој сезони. У том смо ритму од почетка, навикли смо и на мањак тренинга и да се свака утакмица спрема у убрзаном ритму", рекао је Митровић.

"Ево сада имамо пар дана да се спремимо за утакмицу. Сигуран сам да ћемо у добром стању да дочекамо меч и верујем да ћемо да се вратимо на победнички колосек након два пораза у Евролиги", додао је Звездин капитен.

Звезда је ове сезоне оба пута победила Будућност, а у Подгорици је било још убедљивије него у Београду.

"Мечеви у Подгорици су увек били неизвесни. Претпрошле сезоне смо први пут славили тамо након много година. Можда је та победа у Подгорици коју смо остварили ове сезоне била пријатно изненађење за нас, нарочито што смо тада такође имали тешку евролигашку утакмицу само пар дана раније. Они су екипа која је изузетно искусна, квалитетна. Можда немају дефанзивни потенцијал који су имали претходних неколико година и који им је био доста јако оружје, али зато су сада изузетно нападачки оријентисани, и ако наметну свој ритам са много поена и много поседа, могу свакоме да направе велики проблем", рекао је капитен црвено-белих. 

Звезда је, међутим, та која се ове сезоне најчешће пита, односно диктира темпо и намеће ритам.

"Наша филозофија и циљ је да утакмицу уведемо у наш ритам, баш као што смо то учинили и прошли пут кад смо играли у Подгорици. Сигуран сам, међутим, да нас сада чека много тежи посао, пошто они тренутно изгледају много боље него што су тада изгледали. Далеко од тога да очекујемо лагану утакмицу, али се сви надамо позитивном исходу", додао је Митровић.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 17. јул 2024.
35° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару