Читај ми!

Џикић: Важна је победа

Тренер кошаркаша Партизана Александар Џикић рекао је после вечерашње утакмице да је најважније да је тим победио Цедевиту и да ће се играти "мајсторица" у полуфиналу плеј-офа Јадранске лиге.

"Честитам пре свега Цедевити на врло доброј утакмици и мојим играчима на победи. Атмосфера је била таква каква јесте. Цедевита је врло искусна и квалитетна. Они су у оваквој атмосфери успели да одиграју прилично прецизно шутерски. Шутирали су преко 50 одсто целу утакмицу. Можда смо могли да одиграмо боље завршницу, али генерално победили смо и то је најважније", рекао је Џикић новинарима после меча.

Партизан је вечерас победио 74:73 кошем Вилијема Хечера две секунде пре краја. Џикић је казао да не зна како ће психолошки ова утакмица утицати на његове и противничке играче.

"Одлука лиге је да се полуфинале игра на седам дана. Тако да има времена да се сви крајем марта одморимо и да се психички човек врати у нормалну, а да ли ће имати посебан ефекат, заиста не знам. Право да вам кажем, појма немам", рекао је Џикић.
Тренер Партизана рекао је да његовом тиму у овом тренутку прија да се игра на месец дана, због физичког здравља његовог тима.

"Наша сезона се дели на пре и после Ниша (финалног турнира Купа Радивоја Кораћа, када је део тима имао тровање храном). Ја нисам задовољан како и колико тренирамо, али принуђени смо на неке ствари и ту нема компромиса. Сад конкретно нам одговара због тако неког стања. Тако да то је то", рекао је тренер Партизана.

Бек црно-белих Вања Маринковић оценио је да је завршница могла да буде мирнија, али да је тим добро играо.

"Јако битна победа за нас, поготово због пораза у Загребу и лошег првог полувремена. Мислим да смо одиграли добро и да је завршница могла да буде мирнија. Битно је да враћамо серију у Загреб. Хвала пуној хали, били су нам и шести и седми играч", рекао је Маринковић.

Тренер Цедевите Вељко Мршић оценио је да је Партизан заслужено победио, али и да је његов тим имао шансу.

"Честитам Партизану на победи. Одиграли су чврсту и агресивну утакмицу, на ивици фаула. Нисмо се адаптирали током већег дела утакмице. Бранили смо се и у одбрани и у нападу од агресивног Партизана и на крају смо дошли у прилику да победимо. То само кошарка може да приреди. Видели смо изузетне кошеве са обе стране и на крају је Хечер погодио. Заслужена победа Партизана", рекао је Мршић.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 17. јул 2024.
35° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару