Читај ми!

Наташа Ковачевић: Теже ми је да гледам, него да играм кошарку

Председница женског кошаркашког клуба Црвена звезда Наташа Ковачевић рекла је да јој је било много теже ове сезоне да гледа игре свог тима у борби за трофеј у Купу Милана Циге Васојевића, али и да су кошаркашице црвено-белих то заслужиле приказаним играма.

"Морам да признам да ми је било много теже да гледам са стране, него својевремено када сам била на терену. Ипак, после свега што су девојке приказале осећај је изванредан и посебно сам срећна због њих. Приметно је да напредују, што је потврда да се са њима добро ради и то ме испуњава огромним осећајем задовољства. Трофеј које су освојиле њима пружа доказ да су на правом путу и сигурна сам велики подстрек за још напорнији рад што је предуслов за даљи напредак", рекла је Ковачевићеа.

Председница клуба признаје да је пре почетка сезоне постојала огромна жеља да се одбрани пехар у Купу, а да је Звезда играма то и заслужила.

"Имамо веома млад и перспективан тим, а оно на шта сам веома поносна је да међу играчицама влада изврсна атмосфера. Поседују неопходни осећај припадности клубу и сјајан тимски дух што их, чини ми се, тера да често иду и преко граница својих тренутних могућности. Тај осећај је нешто што тежимо да градимо и љубоморно чувамо и у будућности", казала је она.

Ковачевићева је навела да су јој амбиције да са црвено-белима освоји још више трофеја.

"Жеља ми је да се још више попуни витрина са трофејима. Тријумф у Купу смо прославиле и стављамо иза себе. Гледамо само напред, на предстојећи плеј-оф са жељом да после дуго времена вратимо титулу шампиона. Звезда је у богатој историји 28 пута била првак државе, и једва чекамо да на дрес пришијемо и трећу звездицу", рекла је председница Звезде.

Она је навела да је "у животу и у спорту најважније да се свакодневно учи и напредује".

"Када сам играла са овим девојкама оне су училе од мене, а сада ја учим и развијам се са њима. Велика ми је част што сам у могућности да пратим њихов развој који је заправо само подсетник на то колико још морају да раде. Најважније ми је да оне имају добре услове које је веома тешко обезбедити. Моја жеља је да будемо независни и стабилни, а да притом анимирамо људе да гледају женску кошарку и женски спорт уопште. Учешће у регионалној лиги ове сезоне свакако је корак напред, а надам се да за две три године можемо да оформимо буджет који ће нам омогућити учешће у Еврокупу", рекла је Ковачевићева.

Поред обавеза које има на руководећој функцији у клубу Наташа Ковачевић се и даље стручно усавршава, а завршава и писање књиге.

"До лета планирам да дипломирам на оба факултета. Управо завршавам дипломски рад на Факултету за спорт. Осим тога веома ми је драго што сам примљена на пројекат ФИБА под називом 'Тајм-аут' кроз који ћу моћи да стекнем додатно искуство на пољу спортског менаџмента. Завршавам и писање књиге која ће представљати моју причу о кошарци и животу", закључила је Наташа.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 18. јул 2024.
27° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару