Читај ми!

Јокић и Бјелица одлични у победама, Чикаго славио у гостима

У протелкој НБА ноћи у слављима су доминирале домаће екипе, а само се Чикаго са гостовања вратио овенчан победом над Шарлотом са 115:109. Никола Јокић наставио серију одличних игара и у убедљивој победи Денвера над Лејкерсима са 129:101. И Немања Бјелица одиграо одлично, у победи Минесоте над Вашингтоном са 119:104.

Протекле ноћи у НБА су и игром и резултатом убедљиво доминирале домаће екипе, изузев у дуелу Шарлота и Чикага, где су гости већ средином друге четвртине стекли убедљиву предност и одржали је до краја утакмице, упркос упорности домаће екипе.

Чикаго су до победе предводили Никола Миротић и тандем Џими Батлера и Двејна Вејда, а отпор им је пружио Џереми Лемб, који је, са 26 поена, 2 асистенције и 4 скока, био и најефикаснији играч утакмице.

Миротић је био најефикаснији у победничкој екипи, са 24 поена и 11 скокова, а са по 23 поена пратили су га Вејд и Батлер.

Никола Јокић је наставио серију одличних игара и у синоћној победи Денвера над Лејкерсима са 129:101.

Јокић је за 24 минута игре убацио 18 поена уз 9 скокова и 4 асистенције и сјајно подржао тандем Марија и Бартона, који су са по 22 поена предводили тим до победе.

Неке од асистенција биле су тако осмишљене и изведене да су подизале публику на ноге, а после утакмице су њихови снимци преплаплавили друштвене мреже.

Најефикаснији играч утакмице био је Ивица Зубац из Лејкерса, са 25 поена, 11 скокова и једном асистенцијом, а пратио га је Бартон, са 22 поена, али им то није било довољно да избегну и други пораз у последња два дуела.

Протеклу ноћ су својим одличним играма обележили и интернационалци са ових простора, јер је рецимо и Никола Вучевић забележио једну од бољих партија у НБА лиги. Иако је његов Орландо поражен од Сакрамента са 115:120, Вучевић је био најефикаснији играч утакмице, са 23 поена, 9 скокова и 4 асистенције.

У победи Минесоте над Вашингтоном са 119:104, свој одличан допринос дао је Немања Бјелица, са 16 поена, 10 скокова и 2 асистенције за 28 минут и 31 секунду игре.

Минесоту је предводио Карл Ентони Таунс, са 39 поена, 13 скокова и две асистенције, а пратио га је Рубио са 22 поена.

У тиму Вашингтона најефикаснији је био Џон Вол са 27 поена, али је то било недовољно да заустави расположени тим Минесоте.

Јута је прекинула низ од девет пораза победом над Лос Анђелес Клиперсима са 114:108 и стекла две утакмице предности над њима у борби за четврто место пред плеј-оф Западне конференције и предност домаћег терена.

Јуту је предводио Гордон Хејворд са 27 поена, а Џорџ Хил додао је 19 поена, осам скокова и шест асистенција.

У екипи Клиперса најефикаснији је био Крис Пол са 33 поена, шест скокова и шест асистенција.

Мемфис је победио Милвоки са 113:93 и прекинуо низ од пет пораза, а Торонто је победио Далас са 100:78. Чикаго је победио Шарлот са 115:109 и прекинуо низ од пет пораза, док је Сакраменто победом против Орланда 120:115 тријумфовао први пут после осам утакмица.

Резултати утакмица:

Денвер – ЛА лејкерс 129:101
Минесота – Вашингтон 119:104
Чикаго – Шарлот 115:109
Торонто – Далас 100:78
Мемфис – Милвоки 113:93
Сан Антонио – Атланта 107:99
Јута – ЛА клиперс 114:108
Сакраменто – Орландо 120:115 

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 18. јул 2024.
30° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару