Читај ми!

Пораз Партизана у Лакташима, Звезда "бира" противника у полуфиналу

Кошаркаши Партизана изгубили су у Лакташима од Игокее са 64:70 (17:28, 17:16, 16:9, 14:17), у утакмици последњег 26. кола лигашког дела Јадранске лиге. Звезда у понедељак дочекује екипу Будућности и тај меч ће одлучити ко ће са ким играти у полуфиналу такмичења.

Партизан сада има 19 победа и седам пораза и довео је у питање освајање трећег места пред плеј-оф. Четвртопласирана Будућност, која има 18 победа и седам пораза, игра у понедељак у Београду против првопласиране Црвене звезде и победом би могла да преотме треће место црно-белима.

Најефикаснији у екипи Партизана био је Бранислав Ратковица са 14 поена, док је Вилијам Хечер постигао два поена мање и они су једини играчи у београдском тиму са двоцифреним бројем поена. Новица Величковић додао је девет поена уз девет скокова и три асистенције, Френк Робинсон постигао је осам, а Урош Луковић седам поена и 10 скокова.

У екипи Игокее најефикаснији је био Вук Радивојевић са 20 поена и пет скокова.

Игокеа је била боља у првом полувремену, водила је углавном двоцифреном разликом (25:15, 33:17) и користила грешке црно-белих. Партизан је у завршници друге четвртине смањио заостатак на четири разлике, али је Игокеа први део игре ипак успела да заврши са 44:34.

Партизан је боље играо у трећој деоници, успео је да се примакне, а затим и да изједначи на 50:50 поенима Бранислава Ратковице. Игокеа је у трећој четвртини постигла девет поена, али је ту деоницу завршила вођством од три разлике.

Игокеа је у четвртој четвртини користила лош шут Партизана, али је и добро шутирала кад год би се црно-бели примакли. Прво је Мирослав Пашајлић погодио "тројку" и одвео Игокеу на 61:53, а четири минута пре краја "тројку" је погодио и Вук Радивојевић са 64:55.

Партизан је покушавао шутем са дистанце али безуспешно, а са друге стране важну "тројку" убацио је Данило Шибалић за водјство Игокее од 67:60, минут и по пре краја, чиме је и обезбедио победу свом тиму.

Игокеа је сезону у регионалном такмичењу завршила са 13 победа и 13 пораза.

Цедевита победом против ФМП-а завршила лигашки део такмичења

Кошаркаши Цедевите победили су у Загребу ФМП са 104:92 (20:24, 29:21, 31:29, 24:28), у утакмици последњег 26. кола регуларног дела Јадранске лиге и потврдили друго место пред плеј-оф.

Цедевиту је до победе предводио Миро Билан са 23 поена и седам скокова, Рајан Боутрајт постигао је 20, а Мирза Бегић 13 поена и седам скокова.

У екипи ФМП Џонатан Болден био је најефикаснији са 23 поена, а Марко Љубичић додао је 21 поен и седам асистенција.

Цедевита је друга на табели са 20 победа и шест пораза и обезбедила је предност домаћег терена у полуфиналној серији, која почиње 18. марта.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 16. август 2024.
34° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару