Читај ми!

Чикаго наставио победнички низ, сјајан Кармело Ентони

Кошаркаши Чикага и на гостовању у Кливленду наставили победоносну серију. Стефон Кари и Клеј Томпсон опет предводили Голден стејт до победе, овога пута над Бруклином резултатом 112:95. У драматичној победи Њујорка над Филаделфијом са 110:109, Кармело Ентони био играч одлуке.

Чикаго је самоуверено дошао до четврте победе у низу, савладавши Кливленд на гостовању са 117:99.

Без велике неизвесности, тимском игром у којој су чак седморица играча имала двоцифрен учинак, Чикаго је наставио победнички низ упркос одличној игри Кајрија Ирвинга, који је са 34 поена био најефикаснији играч утакмице. Вероватно је исправно рећи да му је то била слаба утеха у поразу.

Најефикаснији у победничком тиму био је Двејн Вејд са 20 поена, а пратили су га Батлер са 18, Рондо са 15 и Миротић са 14 поена.

Тим Голден стејта је победом над Бруклином са 112:95 обезбедио место у плеј-офу, а опет их је предводио Стефон Кари са 27 поена и по пет асистенција и скокова.

Одлично га је пратио Клеј Томпсон са 24 поена, а у екипи Бруклина су покушали да им парирају тројица играча са двоструким двоцифреним учинком.

Ронде Холис-Џеферсон је имао 16 поена и десет скокова, Шон Килпатрик 15 поена и такође десет ухваћених лопти, а Тревор Букер 12 поена и, погађате, десет скокова, али то није било довољно да избегну пораз.

Најдраматичнија завршница одиграна је у дуелу Њујорка и Филаделфије, иако се током утакмице то није могло очекивати.

Домаћини су убедљиво водили током целе утакмице ушавши у финиш са сигурном предношћу. Пар минута пре краја, кад се чинило да је све већ решено, гости су успели серијом контранапада да анулирају предност и запрете преокретом. А онда је Кармело Ентони узео улогу играча одлуке и са два поготка за 110:109 обезбедио славље домаћина.

Ентони је утакмицу завршио са 34 поена, 2 асистенције и 6 скокова, а пратио га је Роуз са 18 поена.

Њу Орлеанс је на гостовању у Даласу доживео други пораз упркос одличној игри Ентонија Дејвиса, који је са 39 поена и 14 скокова био најефикаснији играч вечери, али га тим није довољно добро пратио.

Његов учинак су успешно анулирали Дирк Новицки са 18 поена и 9 скокова, Харисон Барнс са 19 поена, Сет Кари са 13 поена уз осам асистенција и седам скокова и Доријан Фини-Смит са 12 поена.

Хјустон је поразио Минесоту са 142:130 у мечу у којем су оба тима постигла рекордан број поена ове сезоне.

Рокитси су стигли до шесте узастопне победе, а Вулвси изгубили први пут на гостовању после три недеље.

Џејмс Харден је предводио Тексашане са 24 поена и десет асистенција, а пратили су га Рајан Андерсон са 18, Лу Вилијамс са 17 и Клинт Капела са 16 поена уз девет скокова.

Најефикаснији у редовима Минесоте био је Карл-Ентони Таунс са 37 поена и 22 скока, 30 је додао Ендру Вигинс, Ђорђи Дијенг је убацио 16 уз 13 ухваћених лопти, а Рики Рубио је постигао 14 поена уз 11 асистенција.

Српски кошаркаш Немања Бјелица учествовао је са десет постигнутих поена за 13 и по минута на паркету.

Мајами је био убедљив против Индијана са 113:95, Орландо је разбио Атланту са 105:86, док је у првој утакмици вечери Шарлот на гостовању без проблема славио над Сакраментом са 99:85.

Резултати утакмица:

Сакраменто - Шарлот 85:99
Кливленд - Чикаго99:117
Хјустон - Минесота 142:130
Орландо - Атланта 105:86
Њујорк - Филаделфија 110:109
Мајами - Индијана 113:95
Далас - Њу Орлеанс 96:83
Голден стејт - Бруклин 112:95

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 26. јун 2024.
22° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару