Звезда срушила шампиона Европе

Веома успешну 2016. годину кошаркаши Црвене звезде завршили су вероватно највећом победом у претходних неколико месеци – над шампионом Европе, московским ЦСКА – 78:67.

Кошаркаши Црвене звезде направили су нову сензацију у Београду и савладали првака Европе, московски ЦСКА, резултатом 78:67 (27:14, 21:20, 16:22, 14:11) у 15. колу Евролиге.

Црвено-бели су у крцатој Комбанк арени и фантастичном амбијенту надиграли ЦСКА, само седам дана након тријумфа над мадридским Реалом.

Одличном одбраном кошаркаши Звезде свели су најбољи нападачки тим Евролиге (90 поена у просеку) на нестварних 67 поена и у потпуности зауставили најјачу основицу ЦСКА: Милош Теодосић – Нандо де Коло, који су заједно дали осам кошева.

Звезда поново има озбиљне амбиције ка топ 8, јер је стигла до седмог тријумфа, уз осам пораза, док је ЦСКА доживео тек трећи неуспех.

Најефикаснији у победничком саставу био је Огњен Кузмић са 16 поена, два мање имао је Марко Симоновић, 11 Чарлс Џенкинс, док је код гостију најбољи био Андреј Воронцевич са 21.

Црвена звезда је као из снова отворила дуел са московским гигантом, повела са 13:0, играла фантастичну одбрану, а гости су први кош дали тек у петом минуту тројком Милоша Теодосића.

ЦСКА је, после минус 13 на крају прве деонице, пришао на четири поена заостатка у 14. минуту (34:30), али Звезда на крилима Марка Гудурића прави велику серију 12:0 и мирно одлази на одмор.

У наставку се очекивала реакција кошаркаша ЦСКА, што се и догађало у неколико наврата, највише захваљујући тројкама Андреја Воронцевича, али је екипа Дејана Радоњића успевала да одржава шест-седам поена предности.

Када се ломило, Гудурић и Нејт Волтерс преузели су одговорност и трасирали пут ка новој великој победи у Арени, за први пораз ЦСКА од Црвене звезде после осам међусобних дуела.

У наредном колу, Црвена звезда гостује код Жалгириса 6. јануара.

Овако је протекао меч: 

20.50 – Крај меча, велика победа Црвене звезде!

20.25 – Пред почетак последње деонице, Црвена звезда води са 64:56. Гости немају решења за расположеног Огњена Кузмића, који је до сада уписао 16 поена.

19.50 – На полувреме, Црвена звезда одлази са великих 14 поена предности. Одлична игра Звезде и, с друге стране, лоша игра "армејаца", па ће београдски тим на паузу са лепом предношћу – 48:34.

19.22 – Одлична прва деоница за Црвену звезду, која води против првака Европе са 27:14. Тренер гостију је заменио читаву петорку после четири минута игре, после Звездине серије – 11:0.

19.00 – Почео је меч у Београду, први напад има Звезда.

Број коментара 5

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 19. октобар 2024.
12° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи