Звезда поражена на Босфору од Ефеса

Кошаркаши Црвене звезде изгубили су у Истанбулу од Ефеса са 100:79 (21:21, 26:19, 27:24, 26:15) у деветом колу Евролиге. Најефикаснији у Звезди био је Чарлс Џенкинс са 20 поена, што је његов рекорд у Евролиги, док је Марко Гудурић постигао 14 поена.

Звезда после утакмице у Истанбулу има четири победе и пет пораза, а исти учинак има и Ефес.

Звезда је, за разлику од претходних утакмица, вечерашњу у Истанбулу почела у шутерском расположењу. После два и по минута игре, екипе Дејана Радоњића није имала промашај из игре и водила је са 10:4, али је уследио мали пад, што је Ефес искористио и серијом 7:0 стигао до преокрета.

Црвено-белима је Милко Бјелица вратио предност, коју су успешно чували све до последњих секунди прве деонице, али је Ефес у последњем нападу стигао до изједначења, поготком Тајлера Ханиката уз звук сирене.

Ефес је у другој четвртини надиграо Звезду. Црвено-бели су се доста мучили с организацијом у нападу, али и дефанзивним скоком. Ефес је на другој страни био у налету, серијом 12:0 на три и по минута до краја полувремена дошли су до двоцифрене предности од 41:31. Београдски тим је делимично узвратио, те пришао на 43:38, да би после 20 минута резултат био 47:40.

Ефес је у једном нападу на почетку другог полувремена постигао шест поена, Браун је закуцао уз неспортску Симанића, а Котон је затим постигао тројку, па је домаћин поново имао двоцифрену предност, која је износила максималних 13 – 61:48.

Имао је Ефес потпуну контролу у тим тренуцима и деловало је као да ће лако привести меч крају, али се Звезда није предавала. Серијом 8:0, уз две везане тројке Џенкинса, Звезда је пришла на четири поена заостатка – 64:60. После тајм-аута Велимира Перасовића, Ефес је постигао тројку, а онда су уследила два лоша напада Звезде. Домаћин је то казнио, па је серијом 9:0 поново дошао до двоцифрене предности.

Звезда је поново на седам минута до краја ухватила резултатски прикључак, пришла је на 75:80, али Ефес је поново одбио налет и новом серијом 14:0 решио меч.

Овако је претекао меч у дворани "Абди Ипекчи":

19.52 – Крај меча, убедљив пораз Црвене звезде од Ефеса 79:100. Домаћин је до убедљивог тријумфа дошао на крилима Брауна, који је постигао 20 поена, док је Котон постигао 19. У редовима Звезде истакли су се Џенскинс са 20 и Гудурић са 14 поена.   

19.37 – Тројкама Волтерса и Симоновића Звезда поново смањује разлику – 80:75.

19.29 – Крај треће деонице, Ефес води против Звезде 74:64

19.23 – У два напада црвено-бели су примили две тројке, Ефес поново има двоцифрену разлику – 70:60.

19.20 – Звезда са са минус 13 долази на само минус 4, 64:60. Сада је Перасовић принуђен да затражи тајм-аут.

18.47 – Полувреме на мечу, Ефес води против Звезде 47:40. Најефикаснији у редовима црвено-белих је Марко Гудурић са 10 поена, док су Џенкинс и Бјелица постигли по девет. Ефес предводи Дерик Браун са 12 поена. Проблем за Звезду могу престављати три фаула Милка Бјелице.

18.31 – Први пут на мечу Ефес стиже до двоцифрене предности, 41:31. Дејан Радоњић принуђен да реагује и затражи тајм-аут.

18.17 – Крај прве четвртине, резултат је нерешен – 21:21. Одлична игра црвено-белих који ипак нису успели да дођу до предности у овој деоници. Кошаркаши Ефеса кошем Хониката у последњој секунди долазе до изједначења.

18.00 – Почео меч у Истанбулу. Стартна петорка Звезде: Кузмић, Симанић, Дангубић, Џенкинс и Јовић. За Ефес: Браун, Осман, Котон, Гјенџер и Данстон.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 19. октобар 2024.
13° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи