"Еурохупс": Милош Теодосић најбољи кошаркаш Европе!

Популарни и утицајни кошаркашки портал "Еурохупс" направио је листу 100 најбољих играча Европе (Евролиге). На првом месту, "далеко испред свих" како се истиче, стоји плејмејкер ЦСКА из Москве и репрезентације Србије Милош Теодосић.

Кошаркашки портал Еурохупс изабрао је 100 најбољих кошаркаша Европе, у сусрет почетку нове сезоне (дакле, нове сезоне у европским такмичењима).

Критеријуми који су наведени приликом избора су карактеристике сваког играча, њихова вредност, лидерске способности, њихов квалитет одвојен од целине (тима) у којем играју.

Оцењују се њихови доприноси тиму у којима наступају и неки укупни квалитет екипе сваког од њих (принцип "велике рибе у малом језеру").

Гледа се и потенцијал играча, колико може да напредује, а све у складу са његовим талентом и годинама. Наравно, важно место у овој процени је добила и статистика, као нека врста објективног мерила у иначе субјективној природи састављања листа.

Међу 240 регистрованих евролигашких кошаркаша, друго, треће, четврто и пето место припадају Нанду Деколоу, Василису Спанулису, Серхију Љуљу и Јанису Бурусису. Прво место припада момку из Ваљева, кошаркашу који игра за ЦСКА и репрезентацију Србије – Милошу Теодосићу.

Теодосић је описан као најбољи плејмејкер који не игра у НБА лиги, што се поткрепљује чињеницом да је на последња два Светска првенства био и проглашен најбољим плејмејкером. Играо је, наводи се даље (а ми бисмо се сложили), импресивно на Олимпијским играма.

Осим очигледних Теодосићевих карактеристика – дриблинг, организација игре, шут – посебно импресионирају његове асистенције. Оне сада, кажу аутори на „Еурохупсу", имају још већу тежину, јер су одлуке које Теодосић доноси на терену, сада када је сазрео, много боље.

Његова интелигенција у игри одваја га далеко од конкуренције и Евролиги и чини га најзанимљивијим играчем за гледање на Старом континенту.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 19. октобар 2024.
13° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи