После драме и продужетка, Фенер славио против Лаборала

Кошаркаши Фенербахчеа пласирали су се у финале завршног тунрира Евролиге, пошто су у Берлину после продужетка победили Лаборал Кучу са 88:77 (23:15, 18:25, 14:17, 17:15, 16:5). Богдановић најефикаснији у победничкој екипи са 18 поена.

Фенер је одлично почео меч, Лаборал се вратио у игру, на почетку другог полувремена преокренуо и водио до последњег минута, када је турска екипа изједначила и меч је отишао у продужетак.

У додатних пет минута доминирао је српски репрезентативац Богдан Богдановић, а Фенербахче је додатних пет минута убедљиво добио.

Најефикаснији у победничком тиму био је управо Богдановић са 18 поена, од чега је убацио девет у продужетку. Луиђи Датоме завршио је меч са 15 поена и шест скокова, а Јан Весели и Екпе Јудо са по 14.

Лаборал је предводио Јанис Бурусис са 22 поена и десет скокова. Даријус Адамс постигао је 19 поена, а Ким Тили 13.

Фенербахче је фантастично почео утакмицу и повео је са 13:0, а нешто касније и са 15:4, али је Лаборал одговорио серијом 9:0 и пришао на 15:13.

Ту серију је зауставио Богдановић тројком, а Фенер је до краја прве четвртине направио мини серију 8:2 и првих 10 минута завршио вођством 23:15.

У другој деоници Бурусис је скоро сам држао своју екипу у игри и није дозволио Фенеру да стекне осетнију предност, а онда су му се у финишу прикључили Адамс и други, тако да је Лаборал на полувреме отишао само са поеном заостатка, 41:40.

Адам Ханга је на почетку другог полувремена дао кош и Лаборал је повео први пут на утакмици 42:41. Шпанска екипа је после тога углавном чувала вођство, а обе екипе су бациле акценат на одбрану.

Фенербахче је пред крај треће деонице на кратко повео 55:54, али је сјајни Бурусис одговорио тројком о таблу за вођство 57:55.

Бурусис је на почетку последње четвртине постигао пет везаних поена, а Лаборал је стекао највећу предност од седам поена, 62:55. Фенербахче је покушавао да се врати тројкама, али није успевао.

Јан Весели је сам направио серију од 6:0 и привео Фенербахче на поен заостатка, 65:66, али је Лаборал одговорио поенима Ханге и Кима Тилија и дошао до 70:65.

Луиђи Датоме је 48 секунди пре краја коначно постигао тројку за Фенербахче, тако да је турска екипа пришла на поен заостатка 70:71.

Даријус Адамс је потом промашио друго слободно бацање, а онда је у следећем нападу Костас Слукас дао кош за изједначење, 72:72, 25 секунди пре краја.

Лаборал Куча није успела да искористи последњи напад, пошто је Адамс промашио шут за три из добре позиције, а онда је Калинић ухватио лопту и тада је време истекло.

У продужетку, Богдановић је блистао. На почетку продужетка постигао је тројку, Ханда је вратио кош, после чега је српски репрезентативац погодио два бацања.

Затим је Екпе Јудо погодио, а онда Богдановић дао још један кош. Два погођена бацања Слукаса минут пре краја донела су Фенеру великих девет поена предности, 85:76.

Лаборал у последњих нешто више од 60 секунди није успео да се снађе, тако да је Фенер мирно привео меч крају.

 

У финалу Фенербахче ће играти против московског ЦСКА који је савладао Локомотиву са 88:81.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 17. јул 2024.
36° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару