Звезда и Мега убедљиви, ФМП бољи од Металца

Кошаркаши Црвене звезде победом су почели одбрану титуле шампиона Србије, пошто су у Београду славили против Тамиша са 94:54 (18:9, 29:20, 17:15, 30:10) у првом колу Супер лиге.

Екипа Тамиша пружила је солидан отпор црвено-белима у првих 15 минута утакмице, имала је резултатски прикључак, али је тим Дејана Радоњића у финишу првог полувремена појачао темпо, па је на велики одмор отишао са 18 поена предности (47:29).

Звезда је у другом полувремену заиграла нешто опуштеније, али Тамиш то није искористио, па су црвено-бели рутински привели меч крају.

У редовима Звезде, која је на крају славила са убедљивих 40 поена разлике, играли су сви играчи, осим Марка Гудурића.

Најефикаснији у победничком тиму је био Марко Симоновић са 15 поена, Немања Дангубић је додао 12, а Квинси Милер 11 поена. У редовима Тамиша најбољи је био Никола Вујовић са 11 поена.

Тренер Звезде Дејан Радоњић задовољан је игром своје екипе.

"Честитке Тамишу на одличним резултатима ове сезоне. Желим им да до краја играју ово такмичење без оптерећења. Ми смо вечерас урадили неке ствари за које могу да будем задовољан. Сада морамо да наставимо са радом. Ритам који нас очекује биће јак, али ми смо се навикли на такве ситуације", рекао је Радоњић новинарима после утакмице.

Сви играчи Звезде су вечерас добили прилику да играју осим Марка Гудурића.

"Надам се да ће Гудурић бити спреман за наредни меч. Потребно неко време да се одмори, како не би дошли до озбиљних компликација", рекао је Радоњић.

Тренер Тамиша Бојан Јовичић, са друге стране, није задовољан издањем свог тима.

"Можда је мало чудно, али нисам незадовољан издањем мог тима. Наишли смо на расположеног противника, који је био изузетно расположен при шуту. Међутим, и ми смо доста грешили и дозволили смо много лаких поена. Можда коначна разлика није реалан приказ, али Звезда је један од најбољих тимова у Европи... Не треба психички да паднемо, већ морамо да се уздигнемо и против ФМП да покажемо право лице", рекао је Јовичић. 

До прве победе стигли су и кошаркаши Мега Лекса, који су на свом терену били бољи од Константина са убедљвих 93:63.

Мегу је до победе предводио Раде Загорац са 20 поена, Петар Поповић је убацио 18, а Ивица Зубац 16 поена. У нишкој екипи најефикаснији и једини са двоцифреним учинком био је Немања Гуџић са 11 поена.

Кошаркаши ФМП-а направили су изненађење у првом колу, пошто су у гостима победили Металац са 84:80.

Најефикаснији у редовима ФМП-а био је Огњен Добрић са 25 поена, док је у ваљевском тиму најбољи био Никола Јевтовић са 27 поена.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 17. јул 2024.
33° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару