Читај ми!

Хјустон зауставио „Ратнике“, Оклахома „одувала“ Далас

Хјустон је минималном разликом (97:96) победио Голден Стејт и искористивши предност домаћег терена и ослабљен састав противника, смањио на 2:1 у првој серији НБА плеј-офа. Разиграни Торонто надиграо домаћина Индијану са 101:85, а Оклахома је декласирала Далас са чак 131:102.

Стефон Кари се ипак није довољно опоравио да би се вратио у тим, што се очигледно одразило у игри „Ратника" у трећој утакмици првог дела плеј-офа.

Предвођен расположеним Џејмсом Харденом, Хјустон је од почетка утакмице водио минималном предношћу коју је одржавао до финиша утакмице. Одлучио је последњи напад у коме је Голден Стејт имао лопту, али нису успели чак ни да изведу покушај одлучујућег шута.

Као да је играо симултанку, Џејмс Харден је убацио 35 кошева, двоструко више од саиграча Мотијејунаса и Хауарда, који су га пратили са 14 и 13 погодака.

Код Голден Стејта су изостанак Карија покушали да надокнаде Марис Спејтс са 22, Томсон са 17 и Ливингстон са 16 кошева, али им то није успело.

У дуелу Индијане и Торонта није било много неизвесности, јер су гости неочекивано на старту преузели иницијативу, повели, а потом до краја увећавали предност – да би однели победу са убедљивих 101:85. Сада воде и са 2:1 у укупном резултату.

Игру Торонта креирали су Демар ДеРоузан и Кајл Лаури са по 21 постигнутим кошем, а велики део посла је обавила и сјајна одбрана.

Најефикаснији играч утакмице са 25 постигнутих кошева био је Пол Џорџ из редова Индијане, али га остатак екипе није добро пратио.

Оклахома је такође повела са 2:1 на гостовању, просто „одувавши" Далас са 131:102.

Игром су доминирали Кевин Дурент и Расел Вестбрук са 34 и 26 кошева, а одлично су их пратили Енес Кантер са 21 и Дион Вејтерс са 19 погодака.

У Даласу је покушао да им парира Весли Метјус са 22 поготка, али га остали нису успешно испратили. Чак ни Дирк Новицки није посебно дошао до изражаја убацивши само 16 кошева, колико је забележио, рецимо, и Серж Ибака.

Резултати утакмица:

Хјустон - Голден стејт 97:96 (1:2)
Индијана - Торонто 85:101 (1:2)
Далас - Оклахома 102:131 (1:2)

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 18. јул 2024.
26° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару