Читај ми!

Доминантне победе Клиперса, Кливленда и Мајамија

Ноћ без неизвесности у НБА лиги. Тимови Лос Анђелес Клиперса, Кливленда и Мајамија поново су искористили предност домаћег терена и сада воде са по 2-0 у победама у серијама прве рунде плеј-офа. Клиперси су били бољи од Портланда са 102:81. Кливленд је поразио Детроит са 107:90, док је Мајами савладао Шарлот са 115:103.

Лос Анђелес Клиперси су сигурно ушли у други меч са Портландом, да би у финишу утакмице предност довели до 102:81.

Најефикаснији играч утакмице и Клиперса био је Крис Пол са 22 коша, Редик је убацио 17 поена, а Блејк Грифин додао 12 кошева, уз атрактивно закуцавање које је обележило вече.

Најбољи код Портланда био је Мејсон Пламли са 17 поена, колико је убацио и Демијан Лилард, а Ерик Меколум је додао 16 кошева, што наравно није било довољно ни да ублажи пораз.

Серија се сада сели у Портланд, где се у суботу игра трећи меч.

Иако резултатски то није тако уочљиво као у претходној утакмици, Кливленд је био доминантан у дуелу са Детроитом од самог почетка утакмице, највише захваљујући расположеним шутерима.

Предводио их је Леброн Џејмс са 27 поена,а пратили су га Кајри Ирвинг са 22 и Џеј-Ар Смит са 21 кошем, док је Кевин Лав додао 16 поена и десет скокова. Са чак седам постигнутих тројки Смит је допринео да Кливленд са 20 убачених тројки изједначи сопствени рекорд.

Најбољи у тиму Детроита био је Андре Драмонд са 20 поена, а пратили су га Реџи Џексон са 14, а по 13 кошева убацили су Тобајас Херис и Колдвел-Поуп.

У наредном дуелу, који се игра у петак, Детроит ће као домаћин покушати да се одупре победничком налету Кливленда.

Мајами је без много неизвесности убедљиво повео у другом дуелу са Шарлотом и сигурном игром целог тима са 115:103 дошао до друге победе на старту плеј-офа.

Двејн Вејд је предводио тим до тријумфа са 28 поена, а следили су га Горан Драгић са 18 и Луол Денг са 16 постигнутих кошева.

Најефикаснији играч утакмице био је Кемба Вокер из Шарлота са 29 кошева, а пратио га је Ал Џеферсон са 25 поена. Међутим, остатак тима није био ни приближно тако ефикасан.

Следећу прилику да то исправе имаће на утакмици у суботу која ће се играти у Шарлоту.

Резултати:

ЛА Клиперс - Портланд 102:81 (2-0)
Кливленд - Детроит 107:90 (2-0)
Мајами - Шарлот 115:103 (2-0)

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 18. јул 2024.
29° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару