Читај ми!

Звезди "за корак" измакао брејк у Москви

Кошаркаши Црвене звезде изгубили су од ЦСКА у Москви са 77:76 (20:20, 24:28, 19:12, 14:16), и у другој утакмици четвртфинала Евролиге. "Армејци" су повели са 2:0 и за пласман на завршни турнир потребна му је још једна победа. Наредна утакмица играће се у понедељак 20.45 у Београду.

Звезда је одлично почела и водила све до пред краја прве четвртине. Црвено-бели су имали и седам поена предности, али су рано испунили бонус, па је домаћин захваљујући поенима са слободних бацања лако надокнадио заостатак.

Утакмица је била изједначена до средине друге четвртине, када је Звезда поново стекла већу предност тројкама Стефана Јовића и Бранка Лазића. Црвено-бели су до полувремена имали и осам поена предности, а посебно је био расположен Марко Симоновић, који је тада постигао три тројке из четири покушаја.

Кошаркаши ЦСКА су постепено смањивали заостатак током треће деонице, а средином ње и поново повели. Звездини играчи тешко су у последњој четвртини постизали поене, што је домаћин искористио и повећавао предност.

Стефан Јовић је везаним поенима вратио Звезду у игру, па је утакмица решена у завршници. Плејмејкер црвено-белих је нову тројку погодио минут и 13 секунди пре краја за ново вођство.

Милош Теодосић је брзо вратио тројку за нових плус два домаће екипе, Звезда потом није искористила напад, али је украла лопту противнику и поеном Кинсија са слободног бацања дошла до минус један.

Након добре одбране, црвено-бели су имали последњи напад, али је Јовићу три секунде пре краја досуђени кораци. Над Андрејем Воронцевичем је направљен фаул, он је промашио оба бацања, а Кинси шутем са више од пола терена није успео да постигне кош, па је ЦСКА победио и дошао на корак од пласмана на фајнал-фор.

Најефикаснији у београдском клубу у другој утакмици био је Стефан Јовић са 15 поена, по 14 су постигли Марко Симоновић и Теренс Кинси, а Квинси Милер 11. ЦСКА је предводио Кајл Хајнс са 19 поена, док су Нандо Де Коло и Кори Хигинс постигли по 13.

Овако је протекао меч у Москви:

21.00 - Крај меча, Црвена звезда је поново доживела пораз у Москви минималним резултатом 77:76. Стефан Јовић је имао напад који могао да донесе "црвено-белима" тријумф али се оклизнуо и направио "кораке". Домаћини су затим промашили оба слободана бацања па је Таренс Кинси имао времена да само упути шут са своје половине који није погодио. 

20.22 - Завршена је и трећа четвртина после које ЦСКА води 63:60. Московљани су ову деоницу добили резултатом 19:20.

19.49 - Полувреме на мечу, Црвена звзда води 48:44. "Црвено-бели" су добили ову деоницу 28:24. Фантастична рола Марка Симоновића који је постигао 3 тројке и забележио 11 поена. Капитен Лука Митровић је уписао 2 поена док је Кинси је остао на 11 из прве четвртине. Лазић је постигао 7 а Милер 6 поена. Са друге стране "Армију" предводи Де Коло са 8 поена. 

19.24 - Крај прве деонице. Сјајна игра "црвено-белих" који после првих десет минута у Москви имају нерешен резултат 20:20. Најрасположенији за игру у редовима Црвене звезде је Таренс Кинси са 11 постигнутих поена.

19.00 - Почео меч у Москви. Звездина стартна петорка на мечу: Цирбес, Милер, Дангубић, Кинси и Јовић. Армејци у саставу Де Коло, Фритзон, Џексон, Лазарев и Воронцевич.

Број коментара 5

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 29. јун 2024.
32° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару