Читај ми!

Терзић: Желимо пет титула у наредних пет година, створили смо самоодржив систем

Генерални директор Фудбалског клуба Црвена звезда Звездан Терзић изјавио је на седници Скупштине да у наредних пет година жели пет титула и да је створен самоодржив систем.

Црвена звезда је одржала седму редовну седницу Скупштине, а том приликом генерални директор клуба Звездан Терзић изнео је податке о спортским резултатима, финансијама, омладинској школи и инфраструктури.

"Свесни смо великих очекивања звездашке јавности и да минули рад у Звезди не постоји. Сами смо подигли лествицу очекивања и навикли црвено-белу армију на победе, титуле и свакодневне успехе. У складу с тим, желимо да направимо корак више и да свака следећа сезона буде боља од претходне. Не постоји одмор када се прави моћна Црвена звезда", изјавио је Терзић за скупштинском говорницом.

Звезда је прошле сезоне освојила дуплу круну, у другој половини августа играће плеј-оф квалификација за Лигу шампиона.

"Већ смо обезбедили групну фазу Лиге Европе, а крајем августа нас очекује плеј-оф за Лигу шампиона. Урадићемо све што је потребно да у ову сезону уђемо још бољи и организованији, поновимо и надмашимо резултате из претходне сезоне", рекао је генерални директор Звезде.

Терзић се осврнуо на последњу деценију колико је у клубу и подсетио на успехе које је Звезда остварила.

"Кад погледамо претходних 10 година, морамо да будемо изузетно задовољни резултатима. Освојили смо осам титула, од чега седам у низу. На све то, успели смо да освојимо и четири узастопне дупле круне. О томе колико смо успешни, говори чињеница да рушимо сопствене рекорде, што је одлика истинских шампиона", рекао је Терзић.

Први човек Звезде наглашава да је клуб пре десет година био ван 200 најбољих клубова на Уефа ранг листи, док је сада константно међу 40.

"Кад смо у јуну 2014. године кренули на овај пут, Црвена звезда је на Уефа листи била 205. клуб у Европи. Данас са поносом можемо рећи да смо константно међу 40 најбољих клубова Европе. Сада, у јуну 2024. године, Црвена звезда је апсолутно доминантна када је реч о Србији, док смо у Европи веома конкурентни са осмогодишњим континуитетом", саопштио је Терзић.

Генерални директор Звезде каже да клуб у наредних пет година жели исто толико титула.

"Желимо да у наредних пет година освојимо пет нових шампионских титула и пришијемо четврту звездицу на грб нашег клуба чиме може да се похвали мали број клубова у Европи", додао је Терзић.

Терзић: За претходних 10 година имали смо 373 милиона евра прихода

Генерални директор Звезде је после успеха и резултата клуба причао и о финансијама.

"Говорећи о финансијама за претходну 2023. годину, могу да кажем да смо завршили у плусу, са укупним приходом од 68 милиона евра. У овој текућој 2024. години смо за првих шест месеци остварили приход од 55 милиона евра и тиме већ испунили финансијски план за целу годину", рекао је Терзић.

Он је нагласио да је Звезда за 10 година имала 373 милиона евра прихода.

"За претходних 10 година имали смо 373 милиона евра прихода. Од тога 308 милиона евра су приходи из иностранства, што чини 83 одсто од нашег укупног прихода. Имали смо 25 милиона евра прихода од јавног сектора, а за исти период смо платили 42 милиона евра плаћеног пореза у буџет Републике Србије", рекао је Терзић.

Терзић је навео да је од Звезде створен финансијски самоодржив систем, да клуб сада може без проблема да функционише.

"Створили смо од Црвене звезде финансијски самоодржив систем. У потпуности је решен наслеђен дуг према свим финансијским институцијама. Црвена звезда је 2014. године имала 64 милиона евра дуг и 8 милиона евра годишњи приход. То значи да је клуб тада имао дуг у висини од 8 својих годишњих прихода. Данас је укупан дуг клуба драстично мањи од 1 годишњег прихода", изјавио је Терзић.

Терзић се осврнуо на пандемију коронавируса која је клубу нанела финансијске потешкоће.

"Финансијски показатељи би данас били и бољи да нисмо претрпели финансијски минус у распону од 25 до 30 милиона евра због епидемије корона вируса. Пандемија корона вируса нам је однела двогодишњи планирани приход од улазница и трансфера, а онемогућена нам је и реванш утакмица за Лигу шампиона после ремија на Кипру са Омонијом.“

“Кренули смо 2014. године од клуба који је био у амбису стечаја, блокада, изгубљене УЕФА лиценце, са преко 100 тужби и још много других у том тренутку нерешивих проблема. Можда и највећи проблем Црвене звезде у том тренутку је био што није имала тим, вецина играча је тада због огромних дуговања напустило клуб", закључио је Терзић.

Терзић се на крају захвалио свима на успешној сарадњи и искреној подршци током 10 година и обећао да ће Звезда наставити да побеђује, осваја титуле и расте као клуб. На седници Скупштине обратио се председник Фудбалског клуба Црвена звезда Светозар Мијаиловић.

"Остварили смо и у томе напредак, финансије, инфраструктура, маркетинг, ПР. Уводимо новине, што захтева нова знања да би се пратиле тенденције у развоју фудбалске игре и пословања клуба. Несумњиво да Звезда има највише присталица на овим просторима, водимо бројне акције које доприносе популарности клуба", изјавио је Мијаиловић на седници.

Мијаиловић је подсетио да клуб улази у осамдесету годину постојања и да је велики изазов и обавеза да се то обележи. Ове сезоне улазимо у јубиларну осамдесету годину нашег постојања. То је изазов и велика обавеза да је достојно и резултатима и обележимо. Наш поглед мора бити окренут будућности.“

“Да би и даље били на врху требамо у свему предњачити, тражити најбоља решења све у циљу да увек имамо моћан тим који ће остварити најбољи спортски резултат. Располажемо са ресурсима да то и остваримо. Досадашњи рад уверава да то са успехом можемо", рекао је Мијаиловић.

недеља, 30. јун 2024.
34° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару