КСС зове челнике АБА лиге и Евролиге у Београд

Кошаркашки савез Србије упутиће позив руководствима Јадранске лиге и Евролиге за заједнички састанак у Београду на којем би требало да буду решене све недоумице око предлога организације регионалне лиге.

Ова одлука донета је на данашњем састанку представника КСС, Кошаркашке лиге Србије и клубова учесника Јадранске лиге.

"Тај састанак био би одржан по угледу на истоветан од 9. јуна 2009. године, чији закључци - потписани од стране КСС-а, Евролиге, АБА лиге и клубова - до сада нису спроведени у пракси. Верујемо да би на састанку одржаном у таквом саставу биле решене све недоумице које су се појавиле на основу предлога организације регионалне лиге који су дали како ФИБА, тако и АБА лига", наводи се у саопштењу Савеза.

Регионална лига би требало, како се наводи, да буде у власништву клубова која би омогућила проходност у европска такмичења.

"Истовремено, она би требало да буде гарант квалитета клубова са ових простора, те да, осим покрића трошкова клубова, обезбеђује средства и за развој кошарке у економски отежаним условима у којима клубови данас егзистирају. Очекујемо да ћемо у најскорије време пронаћи заједничко решење које би било у интересу клубова и уједно прихватљиво за све стране", наводи се у саопштењу.

Управа регионалног такмичења је раније ове недеље на састанку са клубовима у Љубљани усвојила нацрт новог друштвеног уговора, који предвиђа промену власничке и управљачке структуре предузећа АБА Сидро д.о.о, власника такмичења. На иницијативу клубова, према нацрту новог Друштвеног уговора 80 одсто власничких и управљачких права налази се у власништву клубова.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 29. септембар 2024.
13° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи