Кливленд "брејкнуо" Атланту већ на старту финала Истока

У првој утакмици финала плеј-офа Источне конференције НБА лиге кошаркаши Кливленда савладали су у Атланти домаће "Хоуксе" са 97:89 (20:26, 31:25, 23:16, 23:22) и повели са 1:0 у серији у којој се игра до четири победе.

Са аспекта Кливленда исход овог меча имао је двоструки значај. Један је што је брејком анулирана предност домаћег терена Атланте већ на старту серије, а други што је Кливленд први пут у клупској историји остварио победу као гост у првој утакмици разигравања.

Претходних 14 гостовања у стартним мечевима плеј офа завршена су неуспехом, па је скор Кливленда до јутрос износио готово невероватних 0-14!

До тријумфа који би, можда, могао да одреди коначни исход финалне серије Истока, Кливленд су предводили Леброн Џејмс и Џеј Ар Смит.

Џејмс је утакмицу завршио са 31 поеном, осам скокова и шест асистенција, док је Смитов учинак износио 28 кошева и осам ухваћених лопти. Смит је, притом, погодио чак осам "тројки" из 12 покушаја.

У пораженој Атланти најјабољи утисак оставио је Џеф Тиг са 27 поена. Бивши играч Црвене звезде и македонски репрезентативац Перо Антић на терену је провео десет минута, а једино позитивно што је учинио за свој тим то су три ухваћене лопте.

Наредна утакмица, такође у Атланти, играће се у ноћи између петка и суботе.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 29. септембар 2024.
13° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи