“Ратници” повели у финалу Запада

У првој утакмици финала плеј офа Западне конференције НБА лиге Голден Стејт је јутрос у Оукленду савладао Хјустон са 110:106 (24:31, 34:24, 26:24, 26:27) и повео са 1:0 у серији у којој се игра до четири победе. “Ратници” су до победе дошли после преокрета у другом делу утакмице када су, предвођени Стефоном Каријем, анулирали предност Хјустона од 16 кошева, а затим преузели вођство које су одржали до краја утакмице.

Најкориснији играч лигашког дела шампионата (МВП) Стефон Кари био је и најзаслужнији за победу Голден Стејта који од Хјустона још није изгубио утакмицу у текућем првенству.

Током сезоне ова два тима одмерили су снаге четири пута и сваки пут успешнији су били "ратници". Баш као јутрос, па је међусобни скор у овом тренутку 5:0 за Голден Стејт.

Уз Карија, чији учинак је износио 34 поена, шест скокова и пет асистенција, у победничком тиму истакли су се још Шон Ливингстон, Клеј Томпсон и Дрејмонд Грин. Ливингстон је са 18 кошева био други стрелац тима.

Томпсон је убацио 15, док је Грин утакмицу завршио са 13 поена, 12 ухваћених лопти и осам асистенција.

У пораженом Хјустону, који је средином друге четвртине имао чак 16 кошева предности (49:33), најјачи утисак оставио је Џејмс Харден са 28 поена, 11 скокова и девет асистенција.
Њему уз раме био је Тревор Ариза са 20 кошева.

Наредна утакмица, такође у Оукленду, играће се у ноћи између четвртка и петка.

Финална серија Источне конференције почиње вечерас у Атланти где домаћин дочекује Кливленд.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 29. септембар 2024.
13° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи