Атланта и "ратници“ у конференцијским финалима

Кошаркаши Атланте савладали су јутрос Вашингтон са 94:91 и укупним резултатом 4:2 у полуфиналној серији пласирали се у финале плеј-офа Источне конференције НБА лиге. Истим резултатом Голден Стејт је, после победе над Мемфисом са 108:95, изборио финале Западне конференције.

Противник Атланти у борби за титулу првака Истока биће Кливленд који је у другој полуфиналној серији победио Чикаго, такође, са 4:2.

Финална серија почиње у ноћи између среде и четвртка, а у прве две утакмице домаћин ће бити Атланта.

ДеМар Керол, Пол Милсап и Џеф Тиг постигли су 65, од укупно 94 поена Атланте и њима, без сумње, припадају највеће заслуге што се Атланта нашла у финалу Конференције.

Керол је, уз 25 кошева имао и десет ухваћених лопти. Милсап је убацио 20 поена, али ухватио три лопте више од Керола, док је учинак Тига на крају сусрета износио 20 кошева, седам асистенција и пет скокова.

У пораженом Вашингтону најјачи утисак оставио је Бредли Бил са 29 поена, шест ухваћених лопти и три асистенције.

Најуспешнији тим лигашког дела шампионата, Голден Стејт, победио је јутрос Мемфис са 108:95 и укупним резултатом 4:2 изборио такође пласман у финале плеј-офа, али Западне конференције.

Противник "ратницима" у завршној серији Запада биће бољи из дуела Л.А. Клиперс - Хјустон у којем је тренутни резултат 3:3.

Са 32 коша, од чега осам "тројки" Стефон Кари био је најзаслужнији за победу којом је Голден Стејт стигао до финала Конференције први пут од 1976. године. Успут, Кари је у личну статистику уписао и десет асистенција.

У победи која је "ратнике" одвела у финале Конференције Карија су "пратили" Клеј Томпсон са 20, Дрејмонд Грин 16 и Харисон Бернс са 13 поена.

На супротној страни Шпанац Марк Гасол је предњачио са 21 кошем и 15 ухваћених лопти.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 29. септембар 2024.
15° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи