Фајналфор Евролиге у Мадриду

Олимпијакос и Реал у борби за трон

У финалу овогодишње Евролиге састаће се Олимпијакос и Реал. У полуфиналним дуелима у Мадриду прво је Олимпијакос савладао ЦСКА из Москве са 70:68. У другом полуфиналу Реал је надиграо Фенербахче 96:87. Финале је на програму у недељу од 20 часова, пре тога биће одигран меч за треће место од 17 сати.

Кошаркаши атинског Олимпијакоса пласирали су се у финале завршног турнира Евролиге савладавши вечерас у првој полуфиналној утакмици екипу московског ЦСКА са 70:68 (17:20, 18:16, 12:15, 23:17).Грчки тим направио је спектакуларан преокрет у завршници драматичног сусрета, а јунак је био искусни Василис Спанулис, који је постигао 11 поена у последњих пет минута, укључујући невероватну тројку девет секунди пре звука сирене којом је, практично, и решен победник.

Фаворизовани Московљани били су бољи и сигурнији у већем делу утакмице, имали су и вођство од 11 поена (61:52), али су у завршници несхватљиво пали у игри.

Томе је значајно допринело и нешто слабије издање главне узданице, српског плејмејкера Милоша Теодосића, који није имао своје вече. За 23 минута проведених на паркету убацио је осам поена, уз пет асистенција.

Олимпијакос је на мајсторски начин искористио све грешке противника и потпуно заслужено изборио треће финале фајнал-фора у последње четири године. Уз Спанулиса, грчки клуб до тријумфа су предводили Принтезис са 14 и Слукас са 10 поена, док су у екипи ЦСКА најефикаснији били Де Коло са 18 и Каун са 11.

Кошаркаши Реал Мадрида пласирали су се у финале завршног турнира Евролиге, чији су домаћини, савладавши вечерас у другој полуфиналној утакмици екипу Фенербахчеа из Истанбула са 96:87 (20:21, 35:14, 21:24, 20:28). Реал је изборио девето финале елитног такмичења, а бориће се за девету титулу континенталног шампиона, прву од 1995. године.

После изједначене прве четвртине, коју је екипа Жељка Обрадовића добила са поеном разлике, Реал је у другој заиграо фантастично и већ тада преломио утакмицу. Домаћи кошаркаши потпуно су доминирали у том делу меча у убацили чак 35 поена, уз шест узастопних тројки, од чега је Риверс погодио четири.

Екипа Фенербахчеа била је немоћна да заустави расположеног противника, који је на одмор отишао са 20 разлике (55:35), а почетком треће деонице предност Реала нарасла је на плус 27 (64:37).

Тек тада је турски клуб заиграо ангажованије, међутим, било је јасно да нема ни снагу ни квалитет да угрози сигурну победу домаћина и у завршници успео је само да ублажи заслужени пораз.

Реал су до тријумфа предводили Риверс са 17, Родригез са 13 и Фернандез, Ноћиони и Љуљ са по 12 поена, док су у екипи Фенербахчеа најефикаснији били Гаудлок са 26 и Весели са 20, док су српски репрезентативци Богдан Богдановић и Немања Бјелица убацили 12, односно 11 поена.

петак, 15. мај:

ЦСКА - Олимпијакос 68:70

Реал Мадрид - Фенербахче 96:87

недеља, 17. мај:

17.00 - ЦСКА - Фенербахче, утакмица за треће место

20.00 - Олимпијакос - Реал, финале

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 29. септембар 2024.
15° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи