АБА лига казнила Партизан и Звезду

Кошаркашки клуб Партизан кажњен је са укупно 8.500 евра, док ће Црвена звезда морати да плати 4.400 европских новчаница због инцидената на утакмицама два тима у полуфиналној серији АБА лиге.

Свака техничка грешка играча доноси 100 евра, а тренера 200 евра казне, док је убацивање тврдих предмета у терен 1.000 евра казне.

Нови шампион АБА лиге Црвена Звезда кажњена је са 2.000 евра због убацивања тврдих предмета у терен у прва два меча полуфиналне серије против Партизана, а добила је и највећу појединачну казну од 2.000 јер је њен директор Давор Ристовић вређао судије. Због две техничке грешке Николе Калинића кажњена је са 200, док ће из истог разлога по 100 евра морати да плати због понашања Маркуса Вилијамса и Јаке Блажича.

Црвена звезда ће морати додатно да уплати још 1.000 евра јер су њени навијачи бацали тврде предмете у терен против Цедевите у финалној серији, као и 200 због техничке грешке тренера Дејана Радоњића.

Партизан ће морати да плати скоро дупло више од актуелног шампиона.

Највећа појединачна казна за Партизан је 6.000 евра, која је изречена зато што је тренер Душко Вујошевић у јавности коментарисао суђење и тако "нанео штету спонзорима и имиџу лиге".

Додатних 2.000 је због бацања тврдих предмета у терен у два наврата, 300 због две техничке грешке кошаркаша Александра Павловића, као и 200 због неспортског понашања Милана Мачвана и Џоша Акојона.

Црвена звезда је освојила Јадранску лигу, пошто је у полуфиналу победила Партизан, а у финалу Цедевиту.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 28. септембар 2024.
19° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи