Чикаго и Клиперси стекли предност

У трећој утакмици полуфинала плеј офа Источне конференције НБА лиге кошаркаши Чикаго Булса савладали су јутрос Кливленд са 99:96 и повели са 2:1 у серији у којој се игра до четири победе. У Западној конференцији повели су Клиперси који су у Стејплс центру поразили Хјустон са чак 124:99.

Победу Чикагу донео је Дерик Роуз "тројком" у последњим тренуцима утакмице. Био је то његов 30. кош на овом сусрету чију су последњу четвртини обележили он и његов саиграч Џими Батлер.

Од укупно 25 кошева Чикага у тој деоници Роуз и Батлер су убацили 23! Најзад, о учинку овог двојца најбоље говори статистика која каже да су од 99 кошева Чикага њих двојица убацили 50!

У пораженом Кливленду бољи од осталих био је Леброн Џејмс са 27 поена и 14 асистенција.
Наредни меч ових ривала играће се у ноћи између недеље и понедељка, такође у Чикагу.

Победа Клиперса над Хјустоном није, можда, изненађење, али разлика којом су то учинили свакако јесте. Чак 25 поена "вишка" мало ко је могао да предвиди уочи меча. Још мање да ће 25 кошева убацити "резервиста" Остин Риверс којем је то најбољи учинак у каријери у утакмицама плеј офа.

Ефикаснији од Риверса међу Клиперсима био је само Џеј Џеј Ридик убацивши 31 поен, што је такође лични рекорд овог бека. Стандарно добар учинак имао је Блејк Грифин који је утакмицу завршио са 22 коша и 14 скокова.

У пораженом Хјустоину опет је одскочио тандем Џејмс Харден - Двајт Хауард. Први је уз 25 поена имао и 11 асистенција, док је учинак Хауарда износио 14 кошева и исто толико скокова.

Наредни меч, у ноћи између недеље и понедељка, играће се такође у Стејплс центру у Лос Анђелесу.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 28. септембар 2024.
26° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи