Читај ми!

Брејк Чикага и Клиперса

Старт полуфиналних серија плеј-офа НБА лиге протекао је у знаку гостујућих тимова који су од четири одигране, добили три утакмице. Вашингтон је предходне ноћи "повукао ногу" направивши брејк у Атланти, а јутрос су то учинили Клиперси у Хјустону, односно Чикаго у Кливленду.

Булси су савладали Кливленд са 99:92 и повели са 1:0 полуфиналној серији Истока, док су Клиперси били бољи од Хјустона (117:101) и већ на старту анулирали предност домаћег терена коју је Хјустон стекао на Западу, после лигашког дела шампионата.

Са 25 кошева, пет скокова и исто толико асистенција Дерик Роуз је био најзаслужнији за победу Чикага у чијим редовима се истакао и Шпанац Пау Гасол са 21 поеном, десет скокова, четири асистенције и исто толико "рампи".

На супротној страни предњачио је Кајри Ирвинг са 30 кошева, док је Леброн Џејмс одиграо нешто скромније него уобичајено, завршивши утакмицу са 19 поена, 15 скокова, девет асистенција и три украдене лопте.

Наредна утакмица играће се у ноћи између среде и четвртка, опет у Кливленду.

Без повређеног Криса Пола Клиперси су направили изненађење у Хјустону, а централна фигура сусрета био је Блејк Грифин новим "трипл.дабл" учинком у плеј оф серији. Грифин је Хјустону убацио 26 кошева, 14 пута је био највиши у скоку, а у одсуству Пола преузео је и улогу плејмејкера поделивши 13 асистенција.

Уз Грифина веома добру партију међу Клиперсима пружили су Џамал Крофорд са 21 и Мет Барнс са 20 поена. У пораженом Хјустону "све се вртело" око Двајта Хауарда и Џејмса Хардена. Први је, уз 22 коша, имао десет скокова и пет "рампи", док је учинак Хардена на крају сусрета износио 20 кошева, 12 асистенција и четири украдене лопте.

Наредни меч, такође у Хјустону, играће се у ноћи између среде и четвртка.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 28. септембар 2024.
31° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи