Читај ми!

Човић: Не пливамо у парама, боримо се

Први човек Црвене звезде Небојша Човић рекао је да тај кошаркашки клуб и даље има финансијске проблеме и да ће концепција тима за наредну сезону зависити од буџета.

"Да пливамо у парама – не пливамо. Имамо проблеме и очекујемо да на крају сезоне финансијски пресек презентујемо без скривања. Тада ћемо дати пројекције буџета за следећу сезону јер од тога зависи концепција тима", рекао је Човић на конференцији за новинаре на Малом Калемегдану.

Човић је навео да план реорганизације треба да се заврши за две године, а коначна контрола је најављена за април 2017. године.

"Сада се нећемо замарати тиме ко остаје а ко не. Већина играча је под уговорима и у договору са стручним штабом ће бити дефинисана екипа за наредну сезону", истакао је Човић.

Према Човићевим речима, његова изјава о "стављању тачке на црно-бели свет" значи да Звезда више неће водити никакву полемику са вечитим ривалом Партизаном.

"Да разјасним, то значи да више нећемо водити никакву полемику. Беспотребно је трошити енергију и увлачити се у ружне просторе. Поштујемо најжешћег конкурента јер је то велико име у традицији спортске Србије. Пробаћемо да водимо такву политику, без ружних речи и коментара", рекао је Човић.

Први човек црвено-белих је казао да је текућа сезона једна од најуспешнијих у клупској историји, али да она још није завршена.

"У домаћем првенству су јасно дефинисане амбиције. Ма како ко оцењивао ту лигу, наша држава нам је увек најзначајнија, без обзира на то што имамо такву организацију кошаркашког система", додао је он.

Први тим Звезде освојио је Куп Радивоја Кораћа и Јадранску лигу, док су пионири, кадети и јуниори постали шампиони Србије.

"Ово је заједнички резултат свих људи који су се појавили у Звезди од 2012. године. Нећу истицати ниједно име. Резултат смо тешким радом успели да остваримо. Очекујем да ћемо остварити и последњи циљ за ову сезону", рекао је Небојша Човић.

Како је рекао, Звезда ће се потрудити да као кошаркашки лидер покреће ствари на боље, да има директан интерес да домаћа лига ојача, као и то да регионално такмичење добије други степен, односно "прву Б лигу".

Човић је најавио да ће клуб у јуну отворити врата младим кошаркашима из Србије и региона да дођу у Звезду на пробу.

"Успели смо да направимо добре и професионалне услове за рад са млађим селекцијама. Наше упориште мора да буде да се максимално ослањамо на нашу децу. Током јуна ћемо отворити врата Србији и региону за све који мисле да треба да дођу у Звезду на пробу и са нашим тренерима проведу неколико дана", рекао је Човић.

Он је казао да је овосезонски успех обавеза да се одржи висок ниво.

"Нисам од људи који ће не знам колико полетети за успехом. Знам шта је спорт и да нас за месец дана чека нов циклус у свим селекцијама. Овај успех је обавеза да тај ниво пробамо максимално да задржимо", рекао је Човић.

Он је навео да је на теренима Малог Калемегдана "кренула комплетна историја српске кошарке" и да трофеји неће завршавати у Улици Стјепана Ступанца (седиште ФМП-а у Железнику), већ у својој кући на Калемегдану, која је "централно и кључно седиште Црвене звезде".

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 28. септембар 2024.
32° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи