Читај ми!

Вујошевић: АБА лигу води група приватника сумњивог морала

Душко Вујошевић верује да АБА лигу воде приватници сумњивог морала, који не улажу никакав напор да се избегну предрасуде у регионалној лиги.

Тренер кошаркаша Партизана Душко Вујошевић верује да је утакмица против Будућности у Подгорици показала да актуелно руководство Јадранске лиге није у стању да води регионално такмичење.

"Очигледно је да људи који воде АБА лигу то више нису у стању да раде. Верујем да је компликовано на простору бивше Југославије организовати такмичење, али не видим с њихове стране никакав напор да се избегну предрасуде и поставе најкоректније судије. Јесам за регионално такмичење, јер је оно квалитетније од националних лига, али ову лигу води група приватника сумњивог морала", рекао је Вујошевић.

Он је додао да су судије морале да пониште кош Рејнолдса у финишу утакмице која је завршена победом Подгоричана од 85:79, јер је центар Планинић дирао мрежицу.

"Били смо сведоци таквог степена дивљаштва – без обзира на то што се њихови навијачи називају 'варварима', а кошарка се игра за цивилизовани свет. Оно је било скандалозно, можда је и тамо био Сиријац који је бацао свињске бубреге...", иронично је оценио Вујошевић и додао да је "у целом том циркусу фалило још да убаце живо прасе у терен".

Тренер црно-белих се осврнуо и на инцидент када је један од навијача пришао Милосављевићу и ухватио га за врат.

"Судије поводом тога нису реаговале и све је прошло без икакве реакције. Баш ме интересује како би реаговали да се то догодило Звезди", рекао је Вујошевић.

Он је нагласио да цела екипа путује у Ниш на утакмицу против Константина на почетку Суперлиге.

'Не би требало потценити екипе које не играју АБА лигу, посебно ФМП, а то се односи и на наше предстојеће ривале. Константин је веома борбена екипа. Сигурно ће покушати да продају кожу што скупље и тако покажу да нису без разлога били други у кошаркашкој лиги Србије. Верујем да ће екипа концентрисано ући у меч и да ће забележити победу", рекао је Вујошевић.

Он је поручио да су српски клубови на основу резултата у Јадранској лиги заслужили да буду ослобођени котизације од 100.000 евра за учешће у наредној сезони.

Утамица првог кола Суперлиге између Константина и Партизана игра се сутра од 20 сати у хали Чаир.

Број коментара 5

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 19. октобар 2024.
12° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи