Читај ми!

Велики преокрет Дудиног Ефеса

Кошаркаши Ефеса савладали су у Истанбулу екипу Уникахе са 74:70 (15:23, 19:26, 23:8, 17:13), а тим српског стручњака Душана Ивковића остварио је другу победу у Топ 16 фази Евролиге након спектакуларног преокрета. Богдановић предводио Фенер до победе.

Ефес је на полувремену имао чак 15 поена заостатка (49:34), међутим, у наставку је заиграо изванредно, па је славио потпуно заслужено, наневши гостима из Шпаније други пораз у групи Ф.

Домаћина су до успеха предводили Џенинг са 17и Перпероглу и Дрејпер са по 13 поена, док је опорављени српски центар Ненад Крстић додао четири.

Најефикаснији у тиму Уникахе били су Кузнинскас и Голубовић са по 10, а репрезентативац Србије Стефан Марковић убацио је пет поена.

Раније данас Фенербахче је рутински славио у гостима против Нижњег Новгорода (78:60).
У екипи Жељка Обрадовића, уз Американца Гаудлока (22 поена), међу најбољима су били репрезентативци Србије Богдан Богдановић (17) и Немања Бјелица (7), као и бивши играч Партизана Јан Весели (8).

Кошаркаши Барселоне победили су на свом терену екипу Панатинаикоса са 80:76, у другом колу Групе Е Топ 16 фазе Евролиге.

Барселона је тако дошла до прве победе у другој фази тог такмичења, док је Панатинаикосу то први пораз.

Шпански клуб је предводио Марсело Уертас са 22 поена, док је најефикаснији у Панатинаикосу био Демаркус Нелсон са 16.

Прву победу у Топ 16 фази забележио је и Жалгирис, који је код куће савладао берлинску Албу са 75:62.

Најефикаснији у победи литванске екипе био је Џејмс Андерсон са 16 поена, док је Паулиус Јанкунас постигао два мање. Албу је предводио Џејмел Меклин са 16 поена. 

Резултати мечева одиграних у петак:

Нижњи - Фенербахче 60:78

Жалгирис - Алба 75:62

Анадолу Ефес - Уникаха 74:70

Барселона - Панатинаикос 80:76

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 19. октобар 2024.
13° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи