Читај ми!

Звезди припао и други овосезонски дерби

Кошаркаши Црвене звезде победили су екипу Партизана са 63:57 (20:15, 13:14, 12:15, 18:13) у 21. колу Јадранске лиге. Најефикаснији Јака Блажич 19 са поена, на другој страни Таренс Кинси 13. Агресивна одбрана одлучила победника, слажу се Радоњић и Вујошевић.

Кошаркаши Црвене звезде победили су екипу Партизана са 63:57 (20:15, 13:14, 12:15, 18:13) у 21. колу Јадранске лиге.

Црвено-бели су углавном водили против браниоца титуле, у више наврата су имали и двоцифрену предност, али је на крају умало дошло до драматичне завршнице. 

Меч пред 4.500 гледалаца протекао је у великој борби, уз много грешака, а екипе су играле највише на махове.

Звезда је одлично одиграл прву деоницу, а блистао је Јака Блажич који је и најзаслужнији за предност у првој четвртини.

Партизан је повео са 9:5 после поена Тепића и Павловића, али онда је словеначки интернационалац повео свој тим до вођства, које је највише износило пет поена, први пут 18:13.

Звезда је играла пресинг на играчу црно-белих који је преносио лопту, и то се исплатило, а на први мали одмор отишла је са предношћу 20:15.

Оба тима су играла борбено, али су и грешила у том периоду и нису користили шансе да повећају предност. Звезда је у другој четвртини консолидовала скок и наставила да притиска спољну линију Партизана, а уз то је почела да погађа и тројке, тако да је у 15. минуту, после серије 10:0 повела 30:17.

Ниједан тим, међутим, није имао претерано организовану игру у нападу. Душко Вујошевић је после тог вођства узео тајм-аут, његов тим је стао у зону и одговорио серијом 12:3 до полувремена и пришао на четири поена заостатка, 33:29.

Наравно, настављено је са жестоком борбом у другом полувремену, али се играло са много мање поена. Ловерњ је постигао тројку после скоро минут игре, а Звезда је прве поене дала минут касније, што значи да је више од пет минута провела на терену без коша.

Партизан је изједначио на 36:36 у 25. минуту поенима Богдановића. После тога Лакович је одговорио истом мером, постигао тројку за 39:36. Звезда је после до краја четвртине чувала предност која се кретала од једног до три поена.

То се променило у последњој деоници, када је Џенкинс почео да погађа тројке, и када му се прикључио до тада неприметни Катић, тако да је Звезда у 36. минуту повратила 13 поена предности, 61:48. Црно-бели су после тројке Тепића једини поен дали са пенала Павловића.

Агонију Партизана прекинуо је Кинси, а онда су се надовезали и Мусли и Ловерњ са пет поена, за серију Партизана од 9:0, чиме је вођство Звезде смањено на 61:57, 72 секунде пре краја утакмице, која је тако ушла у неизвесну завршницу у којој је домаћи тим успео да сачува предност и забележи још једну победу над "вечитим" ривалом.

Тренер Црвене звезде Дејан Радоњић рекао је вечерас после победе над Партизаном да је његов тим у потпуности контролисао меч, осим у завршници првог и другог полувремена.

"Освојили смо два нова и важна бода, који имају посебну тежину. Утакмица је била чврста, уз обострано добру одбрану. Имали смо у појединим тренуцима падове у игри и лошу концентрацију у фази напада, посебно у завршници првог и другог полувремена", рекао је Радоњић на конференцији за медије после меча.

Радоњић је додао да је нормално да екипа има падове у игри "када је са друге стране Партизан".

"Не може да се игра добро свих 40 минута. Не питамо се само ми, природно је да дође до осцилација. Ушли смо непотребно у нервозу, не могу бити задовољан тим сегментом, али то се десило у тренуцима када је утакмица већ била готова", истакао је Радоњић.

Тренер кошаркаша Партизана Душко Вујошевић сматра да је боља одбрана Црвене звезда одлучила победника.

"Честитам Звезди на заслуженој победи. Успели су да направе већи напор у одбрани, играли су тврдо и то је одлучило утакмици. Кинси је имао један прави тренинг после дуже паузе због повреде скочног зглоба, а Павловићу је потребно време да уђе у ритам. Било је и периода солидне игре, али не свих 40 минута", рекао је Вујошевић.

Капитен Звезде Марко Симоновић похвалио је противника на пожртвованости и оценио да је његов тим, упркос великом броју грешака, дошао до веома важне победе. 

"Дошли смо до велике победе. Било је пуно грешака, доста нервозе, утакмица није била лепа, али више таквих треба очекивати до краја сезоне. Партизан је одлична екипа, не предаје се, никада не одустаје, тако да је нормално то што се десило", рекао је Симоновић.

Најефикаснији у победи Звезде био је словеначки кошаркаш Јака Блажич са 19 поена.

"Важна победа, оверили смо прво место. Били смо агресивни у одбрани, имали смо неке падове и на томе ћемо морати да радимо. Добро су нам дошла претходна два пораза, и поред тога смо имали самопоуздање, ипак је ово био дерби", рекао је Блажич.

Дебитант у вечитом дербију био је Саша Павловић, велико појачање Партизана, којем ће, ипак, требати мало времена да се уигра са екипом. 

"Звезда је била много боља, ми смо доста грешили у одбрани, а они су били агресивни, на ивици фаула... Још нисмо уиграни како треба, очекујем да будемо и моји саиграчи и ја максимално спреми за неких десетак дана", рекао је Саша Павловић.

Богдан Богдановић је одиграо лошу партију, далеко испод оних на које је навикао навијаче Партизана, али томе је допринела и агресивна одбрана противника.

"Не могу да кажем да нас је Звезда добила на енергију, али контранападима и нашим грешкама свакако. Нисмо добро шутирали споља. То је дерби, мали број поена, чврста утакмица, много фаулова. Сада нам остаје да се боримо за пласман на фајнал фор и Евролигу следеће сезоне", рекао је Богдановић.

Партизан у 22. колу Јадранске лиге дочекује тим крагујевачког Радничког.

Најефикаснији у победничкој екипи био је Јака Блажич са 19 поена, док је код црно-белих најбољи био Таренс Кинси са 13 убачених поена.

Звезда је овим тријумфом дошла до 17. победе у сезони, уз четири пораза, док је Партизан уписао седми пораз.

Ток меча:

21.35 - Крај меча у "Пиониру", Црвена звезда је савладала Партизан са 63:57.

21.10 - Крај треће четвртине, Звезда води 45:44.

20.52 - Почиње друго полувреме у "Пиониру". 

20.38 - Крај првог полувремена, бољи старт Звезде, али су црно-бели заиграли боље у другој четвртини и стигли на четири  разлике. 

20.17 - Крај прве четвртине, добра партија Јаке Блажича за сада , Звезда води 20:15. 

20.00 - Почиње велики дерби у "Пиониру". 

Број коментара 7

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 21. јул 2024.
21° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару