Вујошевић: Против Партизана се води политика апартхејда

Тренер кошаркаша Душко Вујошевић рекао је да се против Партизана води политика апартхејда и да га више од предстојећег дуела са Црвеном звездом брине то да ли ће екипа скупити новац да отпутује у Мадрид на утакмицу са Реалом у Евролиги.

Кошаркаши Партизана сутра од 20.00 у хали Пионир гостују Црвеној звезди у 21. колу Јадранске лиге. Звезда је прва на табели са 16 победа и четири пораза, док је Партизан трећи са скором 14/6.

"Више од Црвене звезде брине ме да ли ћемо наћи паре за пут у Мадрид. Сви знају у каквој смо ситуацији. Један број људи води политику апартхејда према Партизану, да се Партизан сведе на пратиоца и икебану Звездиних тријумфа", рекао је Вујошевић новинарима у Београду.

Вујошевић је поновио да је Партизан у тешкој финансијској ситуацији, а за то је делом окривио и маркетинг клуба.

Он је објаснио да када је рекао да се води политика апартхејда да је мислио на одлуку суда у случају о стадиону фудбалског клуба, у односу према ватерполу клубу Партизан и о продаји права једној телевизијској кући за преносе фудбалских утакмица Црвене звезде.

На питање новинара да ли ће ситуација са председником фудбалског клуба Драганом Ђурићем утицати и на кошаркашки клуб, он је рекао да је "мућење воде било нечији интерес" и да екипа мора да има мир како би могла да се такмичи у лиги.

Он је подсетио да је Ђурићу у децембру истиче мандат и да ће на редовној скупштини бити изабран нови председник.

"Нико моју сагласност неће добити, а да није добровољна, осим моје главе", додао је Вујошевић.

Говорећи о председојећој утакмици са Звездом, Вујошевић је рекао да црвено-бели кроз своје наступе показују колико је у њих уложено.

"То је екипа која игра чврсту кошараку, на ивици фаула и са много контранапада. У тај тим је пуно уложено, а то показују и утакмице у такмичењу у којем учествују. Имају квалитетне индивидуалце, Демаркуса Нелсона и Чарсла Џенкинса, а то прате и остали. Имају велики мотив да потврде прву позицију на табели пред плеј-оф", рекао је Вујошевић.

"Утакмица је важна за оба тима како би задржали шансе да се пласирају на фајнал-фор, али и финале које води у Евролигу следеће сезоне, што је интерес екипа са ових простора. После проблема са повредама играча почињемо да консолидујемо игру, то се видело у делу утакмице са Галатасарајем", додао је он.

Тренер актуелног шампиона Јадранске лиге казао је да ће у тиму бити Таренс Кинси и Александар Павловић.

"Прилагођавање повређених и нових играча је компликован посао и нови механизми треба да се створе кроз утакмице. Надам се да ћемо показати добру слику и снагу нашег тима", рекао је Вујошевић.

Кошаркаш црно-белис Таренс Кинси рекао је да нема трему пред сутрашњу утакмицу.

"Очекује нас врло тешка утакмица, сви знају да је то дерби и шта нас чека. Добро смо се припремили, имамо и вечерас тренинг, а победиће тим који буде играо јаче. Немам трему што ћемо играти пред њиховим навијачима, у каријери сам играо важније утакмице", рекао је Кинси.

Број коментара 11

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 21. јул 2024.
21° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару