Читај ми!

Радоњић: Извући поуке из пораза

Пораз никада није добродошао, али да може да буде користан ако се из њега извуку поуке, рекао је тренер Црвене звезде Дејан Радоњић након пораза од Нижњег.

Црвено бели су у Пиониру изгубили од руског тима са 78:74, па ће као другопласирани у Л групи Еврокупа играти у осмини финала са литванским Лијетувос Ритасом.

"Почетак меча је наговештавао да ће бити потребно да играмо са више енергије за победу над Нижњим. Они су одиграли искусно и погађали неке тешке шутеве. Осетио се умор мојих играча, на то се надовезала повреда Ивана Раденовића и ротација је била краћа", изјавио је Радоњић на конференцији за медије после утакмице. Он је навео да су се играчи максимално исцрпели у претходним мечевима и да сви желе што пре да забораве тежак период.

"Пораз никада није добар, али ако се извуку поуке, може да буде користан и да води у добром правцу. Раденовић је пре меча био под упитником због повреде, био је ризик да дуже паузира и због тога смо одлучили да не игра много. Уз то је и Нелсон добио ударац у шаку и на полувремену је било питање да ли ће наставити утакмицу. Мислим да његова повреда ипак није теже природе", закључио је Радоњић и изразио наду да ће клуб у што краћем року довести замену за Блејка ССилба.

Капитен Црвене звезде Марко Симоновић сматра да су он и саиграчи слабо отворили вечерашњу утакмицу.

"Од почетка смо јурили резултат и потрошили доста енергије. Форма нам варира. Није алиби, али смо се доста истрошили у купу и ово је мала последица тога. Урадићемо анализе и окрећемо се наредним мечевима", казао је Симоновић.

Тренер Нижњег Новгорода Зоран Лукић истакао је да су његови играчи показали да могу да одиграју на одлчном нивоу.

"Правили смо и неке мале глупости, наш плејмејкер није играо како смо се договорили. Ипак, нисмо имали притисак победе, играли смо растерећено и погађали важне поене. Захвалио бих Звезди на победи у Билбау, желим им све најбоље у наставку Еврокупа", рекао је Лукић.

Најбољи појединац гостију Семен Антонов казао је да је Нижњи одиграо "одличан меч".

"Посебно добри били смо у одбрани, препустили смо Звезди само 74 поена. Трудили смо се да испоштујемо оно што је тренер тражио максимално концентрисано одиграли до победе", закључио је Антонов, који је у Пиониру убацио 20 поена.

У осмини финала Еврокупа Црвена звезда игра против Лијетувос Ритаса, а Нижњи Новгород са победником вечерашњег меча Сарагоса - Бешикташ.

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 21. јул 2024.
21° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару