Читај ми!

Партизан поражен од распуцаног Жалгириса

Жалгирис - Партизан 89:77. Лоша игра десеткованог Партизана у првом полувремену меча (58 примљених поена) донела црно-белима нови пораз у Евролиги. Богдановић најефикаснији код гостију са 24 поена, Дентмон постигао 23 (пет тројки). Наредни меч Партизан игра против турског Галатасараја.

Кошаркаши Партизана претрпели су пети пораз у Топ 16 фази Евролиге, пошто су у Каунасу изгубили од Жалгириса 89:77 (29:19, 29:25, 19:18, 12:18), у шестом колу Групе Ф.

Оба тима сада имају учинак од једне победе и пет пораза, али је Партизан на последњем месту због слабије кош разлике.

Лоша одбрана црно-белих у првом полувремену (58 примљених поена) и одличан шут Жалгириса за три поена (11/26) највећи су узроци пораза Партизана у Каунасу. Наравно, вероватно не треба подсећати да су црно-бели у Литванију отпутовали без четири повређена играча и недавно придошлог Саше Павловића.

Ипак, црно-бели су се држали током већег дела прве четвртине, али је онда Жалгирис направио двоцифрену разлику, која је у појединим моментима утакмице ишла и до 20 поена.

Литвански тим је одлично шутирао, 68 одсто за два и 42 одсто за три.

Домаћа екипа имала је и више скокова и асистенција од Партизана, који је играо у ослабљеном саставу због повреда.

Партизан је предводио Богдан Богдановић са 24 поена, док је Жофри Ловерњ завршио утакмицу са 14 поена и седам скокова.

Најефикаснији у Жалгирису био је Џастин Дентмон са 23 поена (пет тројки).

Наредни меч у Евролиги црно-бели играју следеће седмице против Галатасараја.

Овако је протекао меч у "Жалгирис арени":

20.28 - Напокон Богдановић погађа другу тојку на мечу, а онда и краде лопту Дентмону за закуцавање Милутинова. Димша прецизан са линије за слободна бацања. Богдановић изблокиран у шуту за три поена у последњим тренуцима меча, завршено је - 89:77.

20.21 - Налет Партизана прекида Јавтокас, поготком уз фаул. Богдановић стиже до 21. поена. Дентмон узвраћа са линије слободних бацања. Богдановић, иако најефикаснји, изузетно је лош у шуту за три поена (1/7), Андрић погађа за два - 86:72.

20.14 - Још једном црно-бели добро почињу четвртину, поенима Милутинова и Ловерња, али Дентмон погађа своју пету тројку на мечу. Милутинов наставља са поенима под кошем противника. Погађа и Ловерњ, ТВ тајм-аут - 80:68.

20.08 - Нову тројку за Жалгирис погађа Дентмон. Узвраћа Гагић, који погађа уз фаул. Борис Дало погађа своје прве поене на мечу и поставља коначан резучтат после три четвртине - 77:59.

20.03 - Расте предност Жалгириса, највише захваљујући офанзивном скоку домаћег тима. Ловерњ прекида серију Жалгириса погоцима са линије слободних бацања. Погађа Климавичијус, узвраћа и Андрић - 74:54.

19.56 - Поново црно-бели улазе у мини-серију. Два коша Муслија и један Ловерња, предност домаћих пада. Ипак, буди се Жалгирис и не дозвољава Партизану да угрози убедљиво вођство. Димша закуцава, Вујошевић тражи тајм-аут - 69:50.

19.52 - Почело је и друго полувреме уКаунасу. Одмах Жалгирис силовито креће, поени Поцијуса, аонда и закуцавање Јавтокаса, домаћи имају више од 20 поена предности - 62:41. 

Полувреме - Изузетно лоша одбрана Партизана обележила је прво полувреме у Каунасу. Жалгирис тројке шутира невероватних 8/14, али има чак девет скокова више од црно-белих. Богдан Богдановић најефикаснији на мечу са 16 поена, на другој страни Поцијус постигао 15.

19.32 - Гагић поново половичан са пенала. На другој страни Климавичијус оба пута прецизан. Мусли погађа уз фаул, десет секунди до полувремена, тајм-аут за Жалгирис. Најгори могући сценарио, Поцијус погађа нову тројку и Жалгирис на полувреме одлази са предношћу од 58:41.

19.29 - Поцијус погађа нову тројку за Жалгирис, Гагић једном прецизан са пенала. Јанкунас се разиграо доноси свом тиму 15 поена предности. Врло "ружна" игра на обе стране, уз велики број прекршаја. Црно-бели углавном половични са линије пенала, Дентмон постиже тројку - 53:37.

19.23 - Јанкунас је прецизан за два поена. После изгубљене лопте Тепића, Дентмон је сигуран са линије за слободна бацања. Гагић прави фаул у нападу, а онда судије свирају техничку грешку клупи Партизана. Поени углавном долазе са линије за слободна бацања, Ловерњ погађа за два - 45:34.

19.21 - Дејан Мусли постиже прве поене на мечу. Жалгирис покушава тројкама да повећа предност, па после слободних бацања Богдановића, Липкевичијус погађа за три. Ловерњ сигуран са линије слободних бацања - 39:32.

19.16 - Тешко иде црно-белима када је Богдановић ван игре. Гагић промашује, на другој страни Дентмон погађа тројку. Тајм-аут за Вујошевића. Пробудио се Поцијус, погађа за два и доноси нову двоцифрену предност домаћем тиму - 36:26.

19.13 - Нова добра одбрана Партизана, сада закуцава и Богдан Богдановић. Ловерњ прецизан са линије слободних бацања, црно-бели настављају серију. Јавтокас враћа свој тим у живот - 31:26.

19.10 - Прве поене у фругој четвртини постиже Богдановић (укупно 11). После добре одбране црно-белих у листу стрелаца уписује се и Безбрадица. Безбрадица закуцава за серију Партизана од 6:0 на старту дуге деонице - 29:22.

19.03 - Лоша игра црно-белих у првој четвртини, нарочито у фази одбране, Дентмон постиже нова два поена за домаће. Неколико узастпних напада прошло је без поена, Милутинов промашује оба слободна бацања. У последњим тренуцима прве четвртине Димша погађа за два - 29:16.

19.01 - Димша постиже тројку за Жалгирис, али на другој страни истом мером узвраћа Бодановић. Јавтокас погађа уз фаул Милутинова, а после промашеног слободног бацања, Димша погађа нову тројку - 25:16.

18.56 - Покушава Жалгирис на почетку меча да се одлепи, али црно-бели то не дозвољавају. Поенима Јавтокаса литвански тим поново води, а Дентмон доноси Жалгирису најубедљивију предност од почетка меча - 15:11.

18.52 - Добар почетак Богдана Богдановића, који постижре прва четири поена за црно-беле. Домаћи су у предности, али Андрић тројком доноси изједначење Партизану - 7:7.

18.48 - Почео меч у Каунасу између Жалгириса и Партизана.

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 21. јул 2024.
22° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару