Читај ми!

Гашић: Ово је велика школа за нас

Помоћни тренер "црно-белих" Велимир Гашић нема шта да замери екипи, јер су играли против можда и најбољег тима у Европи. Тренер Реала Пабло Ласо пожелео колеги Душку Вујошевићу брз опоравак.

Помоћни тренер кошаркаша Партизана Велимир Гашић рекао је да упркос поразу од Реала нема шта да замери екипи, јер су Мадриђани показали да су међу најбољим тимовима у Европи.

"Да би један тим као што је наш био у игри 40 минута и да држи прикључак, концентрација мора да буде највиша. Имали смо добрих ствари у неким фазама. Квалитет и искуство које има Реал довео нас је у ситуацију да стално јуримо ривала", рекао је Гашић на конференцији за новинаре у Београдској арени.

Партизан је у првом колу Топ 16 фазе на свом терену изгубио од Реала са 80:64.

"Знали смо да у сваком тренутку имају барем тројицу играча у петорци који могу да убаце тројке. Када се на то дода добар шут Бурусиса, Рејеса и Миротића, јасно је да нисмо могли више", навео је он. Гашић је подсетио да је Реал вечерас дошао до 26. узастопне победе у сезони.

"Ово је велика школа за нас, да млади играче извуку поуке. Да схвате да играти брзо не значи играти и брзоплето. Немам шта да замерим играчима са аспекта борбености и залагања. Могу да замерим на неким детаљима и грешкама које ћемо се трудити да исправимо. Тражићемо шансу у наредним утакмицама", истакао је Гашић.

Гашић је додао да ће вероватно и за викенд он водити екипу уместо Душка Вујошевића, на мечу са Мега Визуром у Јадранској лиги.

Тренер мадридског Реала Пабло Ласо рекао је да је победа над Партизаном веома значајна за његов тим, не само због доброг старта у Топ 16 фази, већ и због тога што је у Београду изузетно тешко тријумфовати.

"Тешка утакмица, напорна, честитам екипи, у нападу је било чудно. Нисмо погодили неке отворене шутеве, а убацили смо неке тешке", рекао је Ласо на конференцији за новинаре после меча у Броградској арени.

"Знали смо да Партизан игра одлично у одбрани, на крају смо постигли много више поена за три него за два. Срећан сам што смо почели ову фазу победом у Београду. То није лако", казао је Ласо. Он је пожелео колеги из Партизана Душку Вујошевићу брз опоравак.

"Надам се да ће се тренер Вујошевић опоравити. Некако га волим као тренера и особу", поручио је Ласо.

Број коментара 8

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 19. јул 2024.
32° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару