Читај ми!

Партизан против Напретка отвара нову сезону у Суперлиги

Фудбалери Партизана састају се од 21.00 сат са Напретком у првом колу Суперлиге Србије.

Партизан против Напретка отвара нову сезону у Суперлиги Партизан против Напретка отвара нову сезону у Суперлиги

Иако је Напредак званично домаћин, утакмица ће бити одиграна у "Хумској" услед радова на стадиону у Крушевцу.

Трачак наде стечен јесењом титулом са бодом предности над Црвеном звездом, зарађен у "Вечитом дербију", није дуго потрајао у врло бурном повратку на пролећни део сезоне 2023/24. Звезда је потврдила да је квалитетнији састав кроз директне дуеле у првенству и Купу Србије. По сатандрдном обичају, уследила је драма, настала одласком Игора Дуљаја са клупе и привременог ступања његовог заменика Алберта Нађа.

Навијачи су своје незадовољство радом управе исказали протестним шетњама центром Београда. Нису дале резултате, али је бар послата порука. Потпис Александра Станојевића по трећи пут је зона комфора по руководство, знајући његову приврженост "партизанштини".

Колико може Александар Станојевић по трећи пут у Хумској?

У претходном мандату, ни изблиза трофејном као у премијерном, није се домогао трофеја, дошавши до шеснаестине финала Лиге конференција. Темељно познавање и пребогато искуство у српском фудбалу Станојевићеви су главни квалитети. Отежана околност је раст других клубова, даљих од друге стране Топчидерског брда. Ваља се изборити за неутарлан или позитиван исход против ТСЦ-а, Војводине, ентузијастичног Радничког 1923, Чукаричког, као на неугодним теренима по Србији, не због атмосфере, већ (не)квалитета истих.

Већ је Станојевић покренуо буру изјавама против новог правила о два бонуса у стартним поставама, показавши да борбености и енергије код њега још увек има и поред пређашњих лоших искустава.

Нова имена у одбрани и нападу

"Рак рана" звана одбрана је захтевала реконструкцију. Доведен је штопер Нихад Мујакић из турског МКЕ Анкарагучнуа, Сарајлија ког Станојевић зна из кратког периода рада у Турској. На левом беку је Словенац Марио Јурчевић, доведен као слобогдан агент са претходним искуством у Аполон Лимасолу. Испред њих би требало да буде задњи везни из Хондураса Кервин Аријага, момак који је са 26 година први пут у европском фудбалу, дошавши из МЛС-а.

Што се тиче напада, потписана су нова имена на позицијама крила и центарфора. Од 20-годишњег играча из Гане Ибрахима Зубаируа још ваља видети шта се може учинити. Ради се о придошлици из Јединства Уб са првим професионалним искуством у родној држави. Са том предисторијом може само да певазиђе очекивања. На локацији нешто ближој Београду нашли су Ибрахимовог вршњака на десном крилу - Јанко Јевремовић је дошао из Колубаре Лазаревац.

Да се не може без повратка "Партизанове деце" показује и аквизиција Ђорђа Јовановића из Базела на месту нападача. Ради се о позајмици од 1,5 милиона евра.

Једино што су успели да црно-бели зараде овог лета јесте од трансфера Самеда Баждара у Реал Сарагосу за 1,5 милиона евра. Од звучнијих имена, Данило Пантић је као слободан агент потписао за Спартак Трнаву,  Аранђел Стојковић је позајмљен Дебрецену, а сувишни су од искуснијих и важних играча и Синиша Саничанин и Андрија Павловић.

Најважнији потез који се није десио јесте задржавања Матеуша Салдање, упркос бројним уносним понудама. Неумољиви Бибрас Натхо пркоси играчкој пензији и променом средине продужетком уговора.

Мешовито у Русији

Врхунац припрема био је Братски куп у Русији на ком су црно-бели победили Динамо из Москве после бољег извођења пенала (након 90 минута резултат је био 2:2), изгубили од ЦСКА (0:3) и ремизирали са Локомотивом 1:1.

Легенда Партизана на клупи Напретка

После ангажмана у репрезентацији до 21 године, Горан "Плави" Стевановић се враћа на клупу Крушевљана. Један од најбољих играча Партизана осамдесетих је боравио и на клупи тог клуба у сезони 2009/10.

Напредак је пртилично "забиберио" већ љуту чорбу у коју је Партизан упао током пролећног дела претходне сезоне победом 1:0 у Хумској и ремијем 3:3, где је Захид поготком у 89. минуту спасао црно-беле.

Повратак Станојевића, нова имена, клупска легенда предводи ривала, статус госта нас вом терену су главне теме дуела на "Стадиону Партизана", уз притисак иоле пристојне партије и правдања улоге фаворита на почетку сезоне.

Распоред првог кола Суперлиге Србије:

Петак:
Раднички 1923 - Железничар 19.00
Напредак - Партизан 21.00

Субота:
Црвена звезда - Јединство 20.00
Чукарички - Раднички ниш 20.00
Младост - ОФК Београд 20.00

Недеља:
Нови Пазар - Спартак 17.30
Текстилац - Војводина 19.30
ТСЦ - ИМТ 19.30

петак, 19. јул 2024.
30° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару