Читај ми!

Дебакл домаћина на модној писти НБА

Божићно вече у НБА лиги донело је пет мечева и много узбуђења и занимљивости. Голден стејт је био једини успешан домаћин - савладао је Клиперсе са 105:103 у мечу који је обиловао нервозом и искључењима. Оклахома је понизила Никсе у Њујорку (123:94), за најубељивију божићну победу до сада. Чикаго је савладао Бруклин са 95:78, а Мајами је у Лос Анћелесу добио Лејкерсе са 101:95. Иначе, тимови су играли у специјално дизајнираним празничним дресовима, што је већина играча употпунила са понеким модним детаљом.

У божићној НБА ноћи одиграно је пет утакмица, а само у једној победу су славили домаћини. Осим кошарке, пажњу су привукли и дресови направљени за ову прилику као и модни детаљи играча.

Најзаслужнији за победу Голден стејт "ратника" против Клиперса  (105:103) био је Дејвид Ли са 23 коша и 13 скокова. Код Клиперса, по обичају, најефикаснији је био Крис Пол са 26 поена.

Српски репрезентативац Немања Недовић није улазио у игру.

Меч и Оукленду обележила је добра кошарка али и много нервозе на терену. Виђена су два искључења (Грин и Грифин) и чарке на крају меча.

Оклахому је против Никса до 23. победе предводио Кевин Дурант са 29 поена, а уз то је имао и седам скокова и шест асистенција, док је Серж Ибака постигао 24 поена.

У екипи Њујорка најефикаснији је био Амаре Стодемајер са 22 поена, а један мање постигао је Тим Хардвеј, док је Џеј-Ар Смит убацио 20.

Екипа Оклахоме се тако изједначила на врху Западне конференције са Портландом, пошто обе екипе имају 23 победе из 28 утакмица, док је Њујорк уписао 19. пораз у сезони.

Најбољи у победи Хјустона над Сан Антонијом од 111:98, био је Харден са 28 поена (11-16 из игре) и по 6 скокова и асистенција, Теренс Џонс имао је 21 поен и 14 скокова, 21 поен уписао је и Парсонс, док је Двајт Хауард забележио 15 поена (7-12 из игре) и 20 скокова.

У пораженом тиму истакао се Ману Ђинобили са 22 поена (8-17 из игре), Ленард је имао 13 поена и 7 скокова, а Тим Данкан 11 поена, 14 скокова и 5 асистенција.

То је била друга победа Хјустона над Сан Антонијом ове сезоне, а кључну предност Рокитси су стекли у последњој деоници погоцима Лина и Хардена са дистанце.

Мајами Хит је у Лос Анђелесу убедљиво савладао Лејкерсе са 101:95.

Почетак божићног специјала обележили су нова опрема и дресови кратких рукава које су сви учесници били обавезни да носе. О новом дизајну и укусима не вреди расправљати, али ако су дизајнери желели да изазову контроверзне реакције - онда су у потпуности успели.

И сами играчи су се пребацили у улогу модних жирија, коментатора и манекена.

"Зовите ме старомодним, али ови дресови са рукавима су грозни", написао је на Твитеру ас Далас Маверикса Дирк Новицки.

"Џејсон Тери на терену изгледа као зебра", био је коментар на црно-беле чарапе бека Бруклина.

Резултати:

Голден стејт - ЛА Клиперс 105:103

Бруклин - Чикаго 78:95

Њујорк - Оклахома 94:123

ЛА Лејкерс - Мајами 95:101

Сан Антонио - Хјустон 98:111

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 19. јул 2024.
27° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару