Читај ми!

Изненађење Голден стејта

У наставку првенства америчке професионалне кошаркашке лиге Голден стејт је јутрос као гост савладао Њу Орлеанс са 102:101 и прекинуо серију од три узастопна пораза. У мечу вечери Вашингтон је савладао Лос Анђелес лејкерсе са 116:111, Бруклин је тријумфом са 102:100 над Торонтом прекинуо низ од пет пораза.

Најзаслужнији за победу "ратника" био је квартет Клеј Томпсон, Дејвид Ли, Џермејн О'Нил и Стефон Кари.

Томпсон је, уз 22 коша, имао осам асистенција и пет ухваћених лопти. Лијев учинак износио је 19 поена и седам скокова, док је О'Нил убацио кош мање, али и имао скок више од њега. Кари нимало није заостајао за поменутим саиграчима пошто је утакмицу завршио са 16 поена, девет асистенција и осам ухваћених лопти.

Српски репрезентативац Немања Недовић у игри је провео 14 минута, али без постигнутог коша, пошто је промашио оба шута. Успут је забележио једну асистенцију и два пута био највиши у скоку.

Вашингтон визардси су у драматичној завршници надиграли ЛА лејкерсе. Прво су испустили девет поена предности коју су имали седам минута пре краја, па су лејкерси повели са 108:107 пред последњих 120 секунди, али су Вол и Иларио преломили меч у последњем минуту.

Џон Вол је постигао 31 поен и постао први играч Визардса од 2009. који је нанизао три утакмице са више од 30 постигнутих кошева. Нене Иларио га је пратио са 30 поена, а 20 је додао Мартел Вебстер.

Лејкерси су прекинули низ од три победе, а најбољи је био Џордан Фармар са 22 коша. Гасол је убацио 17, а сјајно је одиграо и Ник Јанг са 16 поена.

Други меч са драматичном завршницом одигран је у Торонту. Чинило се да ће Бруклин нетси лако стићи до прве победе после пет пораза, тек четврте у сезони, али су Репторси направили серију 14:0 и стигли на пола коша заостатка 15 секунди пре краја. Једва су фаулирали Шона Ливингстона који погађа тек један од два пенала и домаћин добија напад за победу. Амир Џонсон је остао сам у левом углу, али је погодио само обруч.

Резултати утакмица:

Торонто - Бруклин 100:102

Вашингтон - ЛА лејкерс 116:111

Њу Орлеанс - Голден стејт 101:102 и

Атланта - Орландо 92:109

Број коментара 3

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 01. јул 2024.
25° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару