Читај ми!

Мега умало славила у Загребу

Мега Визура била надомак победе у Загребу, али је Цибона ипак стигла до победе 98:96, после продужетка. Варда најбољи у београдској екипи са 33 поена. Игикеа славила у Задру, Олимпија у Мађарској. У недељу дерби кола, састају се Црвена звезда и Цедевита.

Кошаркаши Мега Визуре изгубили су у Загребу, после продужетка, од Цибоне са 98:96 (24:25, 19:29, 24:15, 24:15, 16:14) у 7. колу Јадранске лиге.

Најбољи у Мега Визури био је Ратко Варда, који је постигао 33 поена уз одличан проценат шута (62 одсто), а забележио је и осам скокова. Нејефикаснији у домаћој екипи били су Марин Розић и Дарио Шарић са по 22 поена.

Кошаркаши Мега Визуре, а пре свих Ратко Варда, одлично су почели меч у Загребу. Центар српске екипе је у том делу игре постигао чак 17 поена, па је Мега после првих десет минута меча водила са 25:24.

И другу деоницу је екипа Дејана Милојевића добро одиграла, тај део игре је добила са 10 поена разлике, па су кошаркаши Меге на полувреме отишли са 11 поена предности.

Варда је и у другој четвртини наставио у истом ритму, тако да је до полувремена сакупио 26 поена.

Цибона је у наставку меча заиграла знатно боље, па је већ на половини треће четвртине смањила предност на четири поена, да би у последњем минуту тог дела игре и изједначила (67:67).

Мега Визура је одржавала предност од неколико поена све до средине последње четвртине, а онда се у самој завршници играло кош за кош.

У пенал завршници Мега Визура је имала предност до самог краја, али је Немања Дангубић промашио два слободна бацања, а Дарио Шарић је шутом за два поена донео Цибони продужетак (82:82).

Неизвесно је било и у продужетку, екипе су се смењивале у вођству, али су се на крају, ипак, боље снашли кошаркаши Цибоне, који су уписали четврту победу у Јадранској лиги.

Раније данас, Игокеа је на гостовању у Задру победила истоимену екипу са 80:79, док је Олимпија, такође, у гостима, била боља од Солнока са 71:62.

Црвена звезда у недељу (17) дочекује Цедевиту у дербију кола, док Раднички два сата касније у Крагујевцу игра против Будућности. Седмо коло затвара меч Широки - Партизан, који је на програму у понедељак.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 18. јул 2024.
29° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару