Нантер бољи од Барсе, Фенер декласирао ЦСКА

Вече изненађења у Евролиги. Фенербахче разбио у Истанбулу ЦСКА из Москва са 86:60. Још веће изненађење је направио Нантер направио и на гостовању савладао Барселону са 71:67 у утакмицама Трећег кола Групе А Евролиге.

Екипа Жељка Обрадовића на импресиван начин дошла је до треће победе у Евролиги, пошто је у свим сегментима игре надиграла Московљане. Фенер је сада једина екипа која је забележила максималан учинак у овом такмичењу. Екипа Нантера после дебакла у Пиониру побринула се за исненађење победом на гостовању Барселони.

Најефикаснији у победничкој екипи био је Бојан Богдановић са 23 поена, Бо Мекејлеб забележио 14. Запажен учинак имао је и српски кошаркаш Немања Бјелица који је за 22 минута на терену уписао по девет поена и скокова, уз три асистенције. У екипи ЦСКА најефикаснији био је српски кошаркаш Владимир Мицов са 20 поена, док је Ненад Крстић уписао три, а Милош Теодосић се није уписао у стрелце, али је забележио шест асистенција.

Фенербахче је меч преломио још у првој четвртини, када су стекли двоцифрену предност, коју су до краја меча повећали на коначних плус 26.

У другој утакмици Групе А играној у Барселони између истоименог клуба из тог града и Нантера, неочекивану победу забележила је француска екипа. Госте је до победе предводио Дешон Томас са 14 поена, а Сергеј Гладир постигао је 12. Код домаћина истакао се Алекс Абринес са 15 поена, а Мацје Лампе постигао је 11.

Барселона је током прве три четвртине константно имала предност, али су гости одличном игром у последњој деоници направили изненађење и до своје прве победе у Евролиги.

После комплетног трећег кола Групе А Евролиге, Фенербахче је остала једина екипа која има макисмалан учинак, други је ЦСКА са две победе и једним поразом, док по један тријумф из три меча имају Будивељник, Барселона, Нантер и Партизан.

У преосталим утакмицама Жалгирис је са 88:64 победио Стразбур, док је Уникаха са 84:57 била боља од Галатасараја, а Олимпијакос је нанео први пораз Бајерну из Минхена у Евролиги савлавдавши га са 88:83.

Резултати 3. кола:

Група А
Четвртак:
Будивељник - Партизан 74:69
Фенербахче - ЦСКА Москва 86:60
Барселона - Нантер 67:71

Табела:
Фенербахче 3/0
ЦСКА 2/1
Барселона 2/1
Будивељник 1/2
Партизан 1/2
Нантер 1/2

ГРУПА Б
Четвртак:
Жалгирис - Стразбур 88:64
У петак:
Бамберг - Анадолу Ефес 20.00
Реал - Армани 20.45

Табела:
Реал 2/0
Анадолу Ефес 2/0
Армани 1/1
Бамберг 1/1
Жалгирис 1/2
Стразбур 0/3


ГРУПА Ц
Четвртак:
Уникаха - Галатасарај 84:57
Олимпијакос - Бајерн 88:83
Петак:
Стелмет - Сијена 19.00

Табела:
Олимпијакос 3/0
Бајерн 2/1
Уникаха 2/1
Галатасарај 1/2
Сијена 0/2
Стелмет 0/2


ГРУПА Д
Среда:
Лијетувос Ритас - Лаборал Кућа 64:85
Петак:
Локомотива Кубањ - Макаби 17.00
Црвена звезда Телеком - Панатинаикос 20.30

Табела:
Локомотива Кубањ 2/0
Лаборал 2/1
Панатинаикос 1/1
Макаби 1/1
Лијетувос Ритас 1/2
Црвена звезда Телеком 0/2.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 17. јул 2024.
31° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару